MERSİN'DE VANLILAR DERNEĞİ AÇILACAK

Birçok ilde olan ancak Mersin'de olmayan Vanlılar Derneği Mersin'de açılıyor.
Rıdvan CAN
Mersin Vanlılar Kültür Ve Dayanışma Derneği(VAR-DER) Kurucu Başkanı Murat Karahan, amaçlarının bu Dernekle Vanlıları bir araya getirmek ve onlara hizmet etmek olduğunu belirterek, kısa zaman da büyük bir açılışla derneği açacaklarını ve açılışa herkesi davet edeceklerini söyledi.
En az 60 bin Vanlının yaşadığı Mersin'de Murat Karahan başkanlığında Mersin Vanlılar Kültür Ve Dayanışma Derneği(VAR-DER) kuruluyor. Dernek açmalarıyla ilgili konuşan Kurucu Başkanı Murat Karahan, amaçlarının bu Dernekle Vanlıları bir araya getirmek ve onlara hizmet etmek olduğunu belirterek, kısa zaman da büyük bir açılışla derneği açacaklarını ve açılışa herkesi davet edeceklerini söyledi. Van kültürünü geliştirmek ve korumak için çeşitli etkinlikler de yapacaklarını kaydeden Karahan, derneğin açılışından sonra Van Depremzedeleri için de bir etkinlik yapacaklarını bildirdi.
Van depremiyle böyle bir derneğin açılmasının zorunlu hale geldiğini ifade eden Karahan, bu dernekle Vanlılar arasındaki dayanışmayı sevgiyi bütünleşmeyi amaçladıklarını kaydetti. Sadece Van halkının sorunlarına değil Mersin'deki yaşanan sorunların çözümüne de katkı yapmak istediklerini dile getiren Karahan, kardeşlik duygusuyla hareket edeceklerini söyledi. Amaçlarının Vanlılara yardımcı olmak ve onlar için bir şeyler yapmak olduğunu vurgulayan Karahan, Vanlıların birçok yönden güçlü olmasına katkı yapmak istediklerini de sözlerine ekledi.
Bu derneğin açılmasıyla dışarıda gelen Vanlıların hiçbir zorluk çekmeyeceğine vurgu yapan Karahan, böyle bir derneğin başta Van halkı olmak üzere tüm halka hayırlı olacağını aktardı. Derneğin yeri ve açılış tarihleriyle de ilgili bilgiler veren Karahan, dernek yerinin istasyon yanında bulunan Van Sofrası adlı iş yerinin üst katında olacağını ve derneğin sürekli hizmette olacağını anlattı.

Bakmadan Geçme