Merinos Halı'dan Van'a Modern Lise

Fazıl Erüş/Haci Yılmaz
2011 yılında Van'da meydana gelen deprem felaketinde ağır hasar görerek yıkılan Van Endüstri Meslek Lisesi yerine Merinos halı tarafından depreme dayanaklı modern görünüme sahip Mehmet Erdemoğlu Endüstri Meslek Lisesi yapılıyor.  Besnili hayırsever işadamı Merinos Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu tarafından Vanlı depremzedelere 1 milyon TL bağışın yanı sıra 4 milyon TL değerinde de okul yapımı kararı alınmıştı. 2012 yılı ekim ayın da inşaatına başlanan okulun yapımı yüzde 90 tamamlandı.  Metropol inşaat firması tarafından 2 bin metrekare üzerinde 4 katlı yapılan okulda 24 derslik, laboratuar odaları, toplantı salonları ve yemekhane bulunuyor.  Okul inşaatının tamamlanmasının ardından Mehmet Erdemoğlu Endüstri Meslek Lisesi'nin çevre düzenlemesi sonrası okul bahçesine öğrencileri için tenis alanı yapılacak.
 Okulun 2012-2013 eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini belirten yüklenici Metropol İnşaat yetkilisi Ali Bayat, '' Depremde okulları yıkılan Endüstri Meslek Lise öğrencileri için çok güzel bir okul hazırlıyoruz.  Öğrencilerimiz eğitimlerine yeni okullarında kaldıkları yerden devam edebilecekler. Okul inşaatı daha önce bitmesi gerekirdi. Ancak iklim şartları ve ramazan ayının araya girmesi nedeniyle gecikme oldu. Okulun yapımında 40-45 işçiyle sürekli çalıştık. Şuan itibariyle okul inşaatımızın yüzde 90'ı tamamlanmıştır.  Modern okul binası yaklaşık 4 milyon TL'ye mal olacak. Van'ın en başarılı öğrencilerinin bu okuldan çıkmasını ümit ediyoruz.  İnşallah öğrencilerimiz bu güzel okulun kıymetini bilir ve bu okula layık başarılı, memleketlerine, ailelerine yararlı öğrenciler olurlar. Depremden sonra ilimize birçok okul zor şartlarda yapıldı ve bir kısmı da yapılmaya devam ediyor. Artık okullarımız öğrencilerimize emanettir. Mehmet Erdemoğlu Endüstri Meslek Lisesi'nin ilimize, öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Liseye ismini veren Mehmet Erdemoğlu,  Adıyaman Besni'de doğdu. 16 Aralık 2006 da 76 yaşında vefat etti. Erdemoğlu'na 1999 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından "Şükran Plaketi",  2006 yılın da "TBMM Üstün Hizmet Ödülü" verildi.

Bakmadan Geçme