Meclis üyelerinden Büyükşehir binasına eleştiri

AK Partili Van Belediye Meclis üyeleri, Van Belediyesi’ni, büyükşehir hizmet binasını inşa ettiği yerin yanlış olduğunu belirterek, eleştirdiler.

AK Partili Van Belediye Meclis üyeleri, Van Belediyesi’ni, büyükşehir hizmet binasını inşa ettiği yerin yanlış olduğunu belirterek, eleştirdiler. 
Ortak bir açıklama yayınlayan AK Partili Van Belediye Meclis üyeleri, belediye yönetiminin büyükşehir binasını inşa etmeye başladığı adreste yer seçimi konusunda yapılan yanlışı Van kamuoyu ile paylaşmaya değer gördüklerini söylediler. Açıklamada, “Öncelikle belediyenin vatandaşın en çok uğradığı hizmet kapısı olduğu bilinen bir gerçektir. Kaldı ki büyükşehirle birlikte köylerin, beldelerin ve ilçelerin de hizmet kapısı büyükşehir belediyesi olacaktır. Dolayısıyla belediyenin sürekli yoğun bir ziyaret trafiği olacaktır. Bu sebeple büyükşehir belediyesinin hizmet adresinin bütün vatandaşlarımızın rahat erişeceği ve rahat bulabileceği merkezi bir güzergâhta olması gerekmektedir. Ayrıca büyükşehir belediye binasının büyükşehri simgeleyecek fiziki bir vizyonu ve önemi bulunmaktadır. Bu nedenle merkezi bir güzergâhta olması ve görünürlük yönünün olması da ayrıca önem arz etmektedir. Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda Van Belediyesi’nin Van için çok önemli olan ve herkesi ilgilendiren bu konuyu geniş çerçevede ve katılımda değerlendirmeden, vatandaşların görüşüne belirli oranda da olsa başvurmadan, büyükşehir binasını Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’nde inşa etmesini doğru bulmuyoruz. Zira seçilen konuma ulaşımın sıkıntılı olduğunu, servis sorunu yaşanacağını ve bu yetmemiş gibi ayrıca vatandaşımızın 500 metre mesafeyi yaya olarak yürüdükten sonra binaya erişebileceğini görmekteyiz. Bu durum vatandaşımızın hem zaman kaybetmesine hem de maddi kaybına neden olacaktır. Ayrıca söz konusu mahalle neticede konut ve meskenlerin olduğu bir yaşam alanıdır. Belediye binası hizmete açıldığında o bölgede ciddi bir trafik yoğunluğu yaşanacak ve ister istemez oradaki vatandaşlarımızın sosyal huzuru olumsuz yönde etkilenecektir. Kısacası 1 milyon 100 binlik nüfusa hitap edecek olan büyükşehir binasının inşa edildiği adres doğru bir adres değildir. Belediye yönetiminin oluşacak sorunları görmezden gelerek, istişare etmeden 25-30 milyon liralık bir kaynağı götürüp kendini belli etmeyecek bir alana hapsetmesinin hiçbir manası yoktur. Biz büyükşehir vizyonuna yakışır bir güzergahın tercih edilmesini ve vatandaşın da daha rahat ve daha kolay erişmesini sağlayacak bir güzergahın tercih edilmesini isterdik. Bu anlamda netice itibarı ile şu an seçilen mahallede inşa edilen büyükşehir binasına yazık edildiğini Van kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” denildi.

Bakmadan Geçme