Meclis Üyeleri: Tehdit ve Saldırıya Uğruyoruz

Ak Parti Büyükşehir Belediye meclis grubu üyeleri yazılı açıklama yaparak Büyükşehir Belediye meclis toplantılarında ve Van Su Kanalizasyon (VASKİ) Genel Kurulu’nda Demokaratik Bölgeler Partisi (DBP) grubu üyelerinin sözlü hakaretlerine, fiziki şiddetine, tehdit ve saldırılarına maruz kaldıklarını ileri sürdü.

Vansesi Haber Merkezi

  Büyükşehir Belediye mecilisi ve VASKİ’de yaşanan gerilim üzerine AK Parti Büyükşehir Meclis Grubu Adına Yılmaz Kılıç yazılı açıklama yaptı. Kılıç açıklamasında “ Biz AK Parti Büyükşehir Belediye meclis üyeleri olarak göreve başladığımız günden bugüne dek, memleketimiz ve ilimizin hayrına olan işlerde katılımcı olmaya özenle dikkat ettik. Fakat, ilk günden bu yana meclis çoğunluğunu elinde bulunduran DBP gurubunun bazı üyeleri tarafından sürekli olarak hakaret ve rencide edici tavır ve söylemlere maruz kaldık. Halkımıza olan saygımızdan ve yüklendiğimiz görevden dolayı bu tavırlara karşı sabrettik. Fakat 26 Kasım 2014 Saat 11:00 de başlayan VASKİ Genel kurulunda yine bazı DBP’li üyelerin sözlü hakaretlerine maruz kaldık. Bazı üyelerimiz fiziki şiddete de maruz kaldı  AK Parti grubu olarak meclise ve halkımıza olan saygımızdan ötürü DBP grubunu protesto ederek meclisi terk ettik, aynı gün saat 14:00 da yapılacak meclis toplantısına katılmama kararı aldık “dedi.

Yılmaz Kılıç DBP’li meclis üyeleri hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını istediği açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “ Bağlı bulundukları partilerinin tanımı ve amacında, demokrasiden, özgürlükten, barıştan, katılımcılıktan bahseden ve sözde farklılıkları toplumun zenginliği olarak gördüklerini söyleyen bu zihniyetin ilimizde yaptıklarını tüm kamuoyu ve değerli Van halkı bilmektedir. DBP grubunun ve Büyükşehir Belediye Başkanının bu tavırlara müsamaha göstermemesini ve ilgili şahıslar hakkında gerekli işlemleri yapmaya davet ediyoruz. Bazı DBP gurubu mensuplarının yaptığı bu çirkin davranışları kınıyor, tehdit, baskı ve hakaretlerin bizi yıldırmayacağını, doğruları söylemeye ve Van halkına hizmet için tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz.”

Bakmadan Geçme