Madenci Annesi Bayramda Herkesi Ağlattı

Ermenek'teki faciada yaşamını yitiren Tezcan Gökçe'nin annesi Ayşe Gökçe ve babası Recep Gökçe, buruk bir bayram kutluyor.

 
Karaman'ın Ermenek ilçesinde maden faciasında yaşamını yitiren Tezcan Gökçe'nin annesi 76 yaşındaki Ayşe Gökçe ve aynı yaştaki babası Recep Gökçe, buruk bir bayram kutluyor.

Kurtarma çalışmaları sırasında 'Benim oğlum suda yüzme bilmez ki' sözleriyle Türkiye'yi ağlatan Ayşe Gökçe, oğlu şu an yaşıyor olsaydı, sarılıp bayramını kutlamak istediğini belirterek, "Kuzum bulunmaz köylere uçtu. Bayramda bize hediye alırdı. Her istediğimizi yerine getirirdi." dedi.

18 CAN YOK OLDU

Ermenek'in Pamuklu köyünde Has Şekerler Madencilik Şirketi'ne ait linyit ocağını geçen yıl 28 Ekim günü, eski ocakta biriken suyun basması sonucu 18 işçi mahsur kaldı. Facia ardından başlayan arama-kurtarma çalışmaları 38 gün sürdü. Bu çalışmalar kapsamında 18 işçinin cesetleri farklı zamanlarda ulaşılarak ocaktan çıkartıldı.

OĞULLARININ MEZARINI ZİYARET ETTİLER

Ölen madencilerden Tezcan Özcan'ın, annesi Ayşe Gökçe ve Recep Gökçe, oğullarının mezarını ziyaret etti. Oğlunun cenaze töreni sırasında giydiği yırtık kara lastik ayakkabısıyla yürekleri dağlayan Recep Gökçe, olay gününü hâlâ unutmadığını söyledi. Maden ocağında, kaza olduğunu öğrendiklerinde oğlunun sağ salim çıkıp geleceğini düşündüklerini belirten Recep Gökçe, "Kazayı ilk öğrendiğimizde inanamadık. Sonra gidip gerçeği gördük. Sağ salim geri döner diye düşünmüştük ama geri dönmedi." dedi.

"HER GÜN KAPIYA BAKIYORUZ, OĞLUMUZ GELECEK DİYE"

Hâlâ oğullarının geleceğini düşünüp gözlerini kapı ve pencereden ayırmadıklarını belirtenRecep Gökçe, "Her gün oğlumuz gelecek diye kapıya bakıyoruz, oraya bakıyoruz. Halbuki gelmeyecek. Oğlumuz gitti. Ama ne yapalım. Ağlasak ta, gülsek de oğlumuz gitti." diye konuştu.

"BİZ O ACIYI GÖRDÜK"

Oğlunun faciada yaşamını yitirdikten sonra günlerinin artık ağlaya ağlaya geçtiğine belirten Ayşe Gökçe, "Herkesin bayramı mübarek olsun. Biz o acıyı gördük. Kimse böyle bir acı görmesin. Ağlaya ağlaya günlerimiz geçiyor artık. Kuzum bulunmaz köylere uçtu. Bayramda bize hediye alırdı. Her istediğimizi yerine getirirdi." dedi.

"BİZLERİ ÖZLEYECEK"

Oğlu yaşıyor olsaydı, ona sarılıp bayramını kutlamak istediğini ifade eden Ayşe Gökçe, "Çocuğum daima bizleri özleyecek." dedi. Oğlunun mezarı başındaki taşları temizleyenGökçe, "Oğlum yattı kara topraklara" dedi.

 

 

 
 

Bakmadan Geçme