Londra'da mucize gerçekleşmedi

Şampiyonlar Ligi play-off turunda 3-0'ın rövanşında Arsenal karşısına mucize yaratmak için sahaya çıkan Fenerbahçe, sahadan 2-0 mağlubiyetle ayrılarak Devler Ligi'ne veda etti

Fenerbahçe yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek. Şampiyonlar Ligi play-off turunda ilk maçta Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 3-0 yenildiği İngiliz rakibi Arsenalile Emirates Stadyumu'nda karşılaşan Fenerbahçe, Aaron Ramsey'in golleriyle (Dk.25'-72') sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. En son 2008 yılında Devler Ligi'nde boy gösteren sarı-lacivertliler geçen sezon geçemediği play-offları bir kez daha aşamayarak Devler Ligi'ne veda etti ve UEFA Avrupa Ligi macerası için yarın CAS'tan gelecek müjdeli haberi beklemeye başladı. 

FENERBAHÇE İŞTAHLI BAŞLADI
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Arsenal karşısında ilk maçta ilk 11'de görev verdiği Bekir ve Webo'yu yedekler arasına alırken, Egemen Korkmaz, Selçuk Şahin ve Emenike rövanş karşılaşmasında ilk 11'de maça başladı. Maça oldukça istekli başlayan temsilcimiz ilk 20 dakikada Meireles ve Emenike ile yakaladığı pozisyonları gole çeviremeyince moral olarak oyundan düşmeye başladı. Orta sahada üstünlüğü kapan Arsenal 25. dakikada Ramsey'in golüyle 1-0 öne geçti. 40. dakikada Fenerbahçe'nin Emenike ile bir şutunda direk gole izin vermedi.

RAMSEY'DEN FENER'E 4. GOL
Profesyonel futbol kariyerindeki ilk golünü 2008 senesinde Fenerbahçe'ye atan Aaron Ramsey, sarı-lacivertlilerin başına iş açmaya devam ediyor. Kadıköy'deki ilk maçta takımının 2. golünü atan genç İngiliz, bu akşam attığı 2 golle galibiyetin mimarı oldu. 74. dakikada sol kanattan gelişen Arsenal atağında Kieran Gibbs' in yerden ortasında ayağının içiyle topa dokunan Ramsey maçın skorunu belirledi: 2-0. Bu gol, kariyerinde 6 golü bulunan Ramsey'in Fenerbahçe'ye karşı 4. golü olarak kayıtlara geçti. 

Karşılaşmada başka gol olmayınca Fenerbahçe sahadan 2-0 mağlubiyetle ayrıldı ve UEFA Avrupa Ligi'nin yolunu tuttu. 

Bakmadan Geçme