Lenk: Vanspor'a talibiz

Vanspor'a talip olduklarını açıklayan Vanspor Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Lenk, 'Servet Yenitürk Vanspor'u bırakmayı düşünüyorsa, borcuyla almaya hazırız. Vanspor'u şirketimizin bünyesine katmak istiyoruz. Vanspor'un bütün borçlarını şirket olarak ödeyeceğiz. Vanspor'a talibiz. Yönetimimiz dürüst insanlardan oluşuyor' diye konuştu.

Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu’nun Vanspor başkanı hakkında gazetemize yaptığı eleştirilerden sonra basın toplantısı düzenleyerek istifa ettiğini açıklayan Servet Yenitürk, istifasının ardından Silahtaroğlu Vanspor’a borcuyla talip olduklarını açıklayan Vanspor Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Lenk, basın toplantısı düzenledi.

“Van’da tesis kurmayı hedefliyoruz”

Van’da tesis kurmak istediklerini söyleyen Lenk, “Holding olarak önemli projelerimiz var. Bütün engellere rağmen holdingimizi kurduk. Amacımız Van, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Bölgesi’ndeki gençlerimize sahip çıkmak. Her yerde olduğu gibi, artık futbolda da torpil olmadan hiçbir yere gelme şansınız yok. Herkes kendi akrabasını alıyor. Bizim stratejimiz kim olursa olsun, babası kim olursa olsun, fikri, zikri ne olursa olsun ona sahip çıkacağız. Gelişimine katkı sunup, önünü açacağız. Gençlerimize sahip çıkacağız. Şuanda holdingimizi yönetimimiz çok yetenekli, önemli şahıslar yer alıyor. Bu projemizin çevremizdekilerin desteğiyle yüzde 70’ni tamamladık. Dışarıdan da çok sayıda iş adamamız bize bu konuda destek veriyor. Galatasaray eski başkanı Bülent Tulum beyde bizimle beraber hareket ediyor. 3 tane idman sahası, 1 tane tam saha, 1 tane kapalı spor salonu, 1 tane yüzme havuzu kuracağız. İlkokul ve ortaokuldaki başarılı çocuklarımızı belirleyip, holding bünyesinde gelişimlerine katkı sunacağız ve kulübün lisanslı sporcuları yapacağız. İlçelerde de aynı tesisi kuracağız” ifadelerini kullandı.

“Vanspor’u çok güzel yerlere getireceğiz”

Göreve gelmeleri halinde Vanspor’u güzel yerlere getireceklerini belirten Lenk, “Vanspor Holding olarak Vanspor’a talibiz. Dünyanın en iyi futbolcularından olan İbrahim Begoviç’in babası da bu projede bize ciddi destek olacak. İsveç’in de bir yurt dışı projesi var. Onu da Türkiye’ye getireceğiz. Bu projelerimizi tek tek uygulamaya geçireceğiz. Servet Yenitürk Vanspor’u bırakmayı düşünüyorsa, borcuyla almaya hazırız. Vanspor’u şirketimizin bünyesine katmak istiyoruz. Vanspor’un bütün borçlarını şirket olarak ödeyeceğiz. Vanspor Holding olarak, Vanspor’u alırsak, bu sezon PTT 1. Lig’e çıkaracağız. Bu anlamda gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Birçok hocayla görüştük. Birçok futbolcu listesi var. 1 hafta, 10 gün içerisinde bu futbolculara imza attırabiliriz. Görüştüğümüz futbolcular var. Nasip olursa, Vanspor’u çok güzel yerlere getireceğiz. Vanspor geçtiğimiz sezon da 1. Lig’e çıkabilirdi. Sponsor anlamında da bir sıkıntımız yok. Futbol bilgi işidir. Süper Lig’deki kulüplerin sezon sonunda kadrolarına almadıkları futbolcuları alacağız. Transferde geç kalınmadı. Her şeye hazırlıklıyız. Çok algı yaratılıyor. Servet Yenitürk, ‘biz bırakıyoruz, kim talip olmak istiyorsa aday olsun’ dedi. Bizde adaylığımızı açıkladık. Holding olarak Vanspor’a talibiz” dedi.

“Bir kez daha kongreye gidilmesi çok manidardır”

Turgut Lenk son olarak şunları söyledi; “Bu süreçte Servet Yenitürk’ü 3 kez aradım. Fakat ne cevap verdi, ne de geri dönüş yaptı. Ben kendisini Vanspor Futbol Kulübü Başkanı olarak aradım. Servet Yenitürk olarak aramadım. Vanspor Holding Yönetim Kurulu Başkanı olarak seni arıyorum. Şimdiye kadar kimseyi rencide etmedim, etmem. Kimsenin kimseyi rencide etme, hakaret etme hakkı yok. Sonuna kadar da Vanspor’a talip olduğumuzu söylüyorum. Holding olarak Vanspor’a talibiz. Önümüzde kongre var. Kongre bence zamansız ve bilinçli olarak uzatılıyor. Eğer bırakmak istiyorsan, bir kez daha kongre kararı almana gerek yok. Zaten 2 tane kongre yapıldı ve aday çıkmadı. Aday çıkmadığı için bir kez daha kongreye gidilmesi çok manidardır. Bu mantık dışı bir şeydir ve Vanspor’u sıkıntıya sokuyor. Bir insan başardığı zaman takdir edilecek, başarmadığı zaman da bırakacak. Servet Yenitürk nasıl para vermeden bu takımı aldıysa, kulübün borçlarını nasıl ödüyorsa, bende senin paranı kulübü aldıktan sonra vereceğim. Buda doğal bir stratejidir. Burada kimse kendi malını satmıyor. Zaten temlik koymuşsun, paranı alacaksın. Borcuyla beraber takıma talibiz. Vanspor Holding olarak taraftar kartı çıkarıyoruz. Bu kartlar giyim, gıda, yakıt ve hastanelerde geçerli olacak. Bu kartı alacak olan taraftar yaptığı alışverişte yüzde 20 indirim alacak. Bunu taraftarımız için hayata geçireceğiz ve herkes burada kazanacak.”

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme