Kuzey Irak gazında ilk adım

Türkiye’ye üç yıl içinde getirilmesi planlanan Kuzey Irak gazı için ilk adım atılıyor. İhalesi 9 Şubat’ta yapılacak Şırnak Doğal Gaz Boru Hattı’nın iki yılda bitirilmesi hedefleniyor

Kuzey Irak doğalgazını Türkiye şebekesine bağlaması öngörülen Şırnak Doğal Gaz Boru Hattı yapım ihalesi 9 Şubat 2016'da saat 14.00’te yapılacak. BOTAŞ'ın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, ihale, Mardin Doğal Gaz Boru Hattı'nın yaklaşık 35'inci kilometresinde bulunan Serenli Pig İstasyonu'ndaki bağlantı vanasından başlayarak yaklaşık 185.1 kilometre uzunluğunda ve 40 inç çapında yüksek basınç doğalgaz boru hattı yapımı işini kapsıyor. Ekonomik açıdan en avantajlı teklifin sadece fiyat esasına göre belirleneceği ihale, yerli ve yabancı tüm isteklilere açık olacak. İhalede işin tamamı için teklif verilecek ve konsorsiyum olarak teklif verilmesi söz konusu olmayacak.
İKİ YILDA BİTECEK
İstekliler teklif ettikleri bedelin yüzde 3'ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat verecek ve verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 180 takvim günü olacak. Hattın yapımı için sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. Hattın yapım süresi ise yer tesliminden itibaren 720 takvim günü olacak. Kuzey Irak bölgesinde faaliyet gösteren Genel Energy şirketinin Başkanı Tony Hayward, bölgede 5 trilyon metreküplük önemli doğalgaz rezervi olduğunu ve bu miktarın Türkiye’nin 50 yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılayabileceğini açıklamıştı.

Bakmadan Geçme