Kurukçu: İktidarın Yolu Doğu’dan Geçer

İzmir CHP Konak İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “ 7 Bölge 7 İlçe Kardeşçe Hareketlilik Projesi ” sempozyumunda söz alan CHP İpekyolu İlçe Başkanı Mehmet Kurukcu, iktidarın yolu Doğu ve Güneydoğu’da geçer diye konuştu

 

 Rıdvan CAN

Türkiye'nin yedi bölgesinden İzmir'de bir araya gelen CHP il ve ilçe başkanları: yedi bölgenin sorunlarının tespiti, çözüm önerileri, gelecekten beklentileri ile seçim stratejileri ve iletişim stratejileri gibi konularda ortak söylem geliştirdiler.

Hafta sonu İzmir’de düzenlenen “Kardeşçe Hareketlilik  Projesi” CHP’li Kardeş ilçe başkanları ve yöneticilerinin katılımıyla yapıldı. Sempozyuma CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, CHP İpekyolu İlçe Başkanı Mehmet Kurukçu davet edildi. Sempozyum sonunda Şen ve Kurukçu’a  plaketle verildi.

İzmir Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek salonunda yapılan sempozyumda CHP İzmir İl Sekreteri Osman  Peri başkanlığında  gerçekleştirilen oturumda konuşan   CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, CHP İpekyolu İlçe Başkanı Mehmet Kurukçu, Kürt sorunu, Kardeşliğe vurgu yaparak, bölünmez bütünlüğe, M. Kemal Atatürk ve Cumhuriyet'e sahip çıkma istemlerini dile getirdiler. Van’daki ekonomik ve siyasal zorluklara değinen Şen’in konuşması katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. İpekyolu İlçe Başkanı Mehmet Kurukcu ise CHP de inançlara saygı gösterilmesi ve söylem birlikteliğinin önemini vurguladı.

Kurukcu sempozyumda CHP’nin önceki, politikasının sadece ege ve Akdeniz oyları bize yeter, Türkiye’nin iktidarı olmak istemiyoruz nasıl olsa Ege ve Akdeniz’in yerel yönetimleri bizde, neden diğer bölgelerle başımızı ağrıtalım felsefesi olduğunu söyledi.  Kurukçu,  “ Daha önceleri Doğu ve Güneydoğu’da CHP din, düşmanı ve Kürt düşmanı algısı vardı. Ben bile ilk defa kendim aday olduğum yerel seçimlerde CHP’ye oy verdim, ama Sayın CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçtaroğlu’nun gelişiyle bu tabular yıkıldı. Türkiye’nin her bölgesinde artık tek alternatifinin CHP olduğunu görüyoruz” dedi

 

Doğu da CHP’li olmakla Batı’da CHP’li olmanın bir olmadığını belirten Korukçu, “ İzmir gibi rahat bir yerde değil Doğu gibi bir yerde zor şartlar altında siyaset yapıyoruz. CHP olarak Türkiye’nin iktidarı olmak istiyorsak Van’a da gideceğiz Hakkâri’ye de gideceğiz Ağrı’ya da gideceğiz, Edirne’ye de gideceğiz. Aramızda ırkçılık ve ayırımcılık yapanları da elekten geçireceğiz.  İktidarın yolu bana göre  Doğu ve Güneydoğu’da geçer” diye konuştu.

Sempozyuma katılanlar CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın eşliğinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu; Konak Belediye Başkanı Av. Sema Pekdaş’ı; Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ı ziyaret ettiler.

Bakmadan Geçme