KURTULUŞ KONSERİNE BÜYÜK İLGİ

Van’ın Çaldıran ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı dolayısıyla halk konseri ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Çaldıran Belediyesi tarafında geleneksel hale getirilen 3 Nisan kurtuluş konserleri öncesi halka hitap eden Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, konsere katılan herkese teşekkür etti. Yıldırım, “Ülkemizde kardeşlik havasının hakim olduğu bu günlerde birbirimize kenetlenip bu süreci en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. İçeride ve dışarıda huzurumuzu bozmaya çalışan güçlerin geçmişte olduğu gibi bu günde var olduğunu ve gelecekte de bunların var olacağının bilincindeyiz. Ama bizler kardeşlik hukukunun gerektirdiği şekilde birbirimize kenetlenerek bu süreçte üzerimize düşeni en iyi şekilde yaparak ülkemize olan bağlılığımızı göstermeliyiz. Ben sizlerin oylarıyla seçildiğim bu makamdan sizlere sesleniyorum. Seçim döneminde bana verdiğiniz desteği şimdi de devam etmekte olan barış süreci için istiyorum. Herkes elini taşın altına koysun, bütün Çaldıranlılardan bu konuda destek bekliyorum’’ dedi.
Konsere, Türk Halk Müziği sanatçıları Celal Yarıcı, Cihan Akboğa ve bir çok yerel sanatçı sahne aldı. Güneşli havada sıcak bir atmosferde geçen konser akşam saatlerine kadar devam etti.

vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme