KURBAN BAĞŞILARINI LÖSEV'E YAPIN

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Ankara Sosyal Hizmetler Koordinatör Yardımcısı Gülhan Erbil, Kurban Bayramı öncesi Van'dan çağrıda bulunarak, LÖSEV olarak 15 yıldır Türkiye'de vekâleten kurban kesimi yapıyoruz. Etini lösemili, kanserli çocuklar ve ailelerine, ihtiyaç sahibi yetişkin kanser hastalarına dağıtıyoruz. Bu yıl vekâleten kurban bağışı fiyatlarımız 1.450 TL olarak belirlendi. Her zaman LÖSEV'e destek veren vatandaşlarımızın kurban bağışlarını bekliyoruz' dedi.

Burhan Ergin

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Ankara Sosyal Hizmetler Koordinatör Yardımcısı Gülhan Erbil ve LÖSEV Van Sosyal Hizmetler saha personeli Büşra Suvari Kurban Bayramına sayılı günler kala gazetemizi ziyaret ederek, imtiyaz sahibi Erdal Perihan ile görüştü.

Türkiye’nin dört bir yanındaki lösemili çocuklara ve ailelerine ücretsiz hizmet veren, kâr amacı gütmeyen ve kamu yararına çalışan LÖSEV, ülkemizin en yararlı kuruluşları arasında yer alıyor.

“Vekaleten kurban kesip dağıtıyoruz”

Lösemili çocukların ve ailelerinin sorunlarına kalıcı çözümler yaratmak için var gücüyle çalıştıklarını söyleyen LÖSEV Ankara Sosyal Hizmet Koordinatör Yardımcısı Gülhan Erbil, “LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı 2006 yılından bu yana Türkiye’de, vekâleten kurban kesmekte ve dağıtmaktadır. Kurbanlık vasfına haiz küçükbaş veya büyükbaş kurbanlar modern kesimhanelerde, dini esaslara uygun şekilde Kurban Bayramı’nın birinci, ikinci ve üçüncü günlerinde kesilirken, adak kurbanlarının kesimi ise arife günü gerçekleşmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın icazet, cevaz ve esaslarına uygun gerçekleşen kesimler LÖSEV yetkilileri, din görevlisi, veteriner hekim, noter yetkilisi, kalite güvence sorumlusu, kasap ve et sorumlularından oluşan bir ekip huzurunda vekâlet veren bağışçıların isimleri tek tek okutularak ve kan akıtılarak gerçekleştirilmektedir” dedi.

“Kurban bağışları LÖSEV’li çocuklara veriliyor”

Vatandaşlar tarafından yapılan kurban bağışlarının lösemili çocuklara ve ailelerine dağıtıldığını söyleyen Erbil, “Kesilen kurban etinin bir kısmı dinlendirilerek bayram içinde, kalanı ise kesimi yapan kurumlara emanet edilerek 12 ay boyunca vakumlanmış ambalajlarda taze et ve et ürünleri şeklinde LÖSEV’e kayıtlı ailelere ulaştırılmaktadır. Tüm Türkiye genelinde sayıları 50 bine yakın LÖSEV’e kayıtlı ailelerden sosyal incelemeleri tamamlanan ve ihtiyaçlarına göre sıralanan ailelere yıl içinde düzenli ve eşit olarak bu bağışlar kuşbaşı, parça et, biftek olarak dağıtılmaktadır. Yine tüm yıl boyunca LÖSEV aileleri bu etlere içerisinde kendilerine özel bakiyeleri olan yalnızca taze et ve et ürünleri alımı yapabilecekleri LÖSEV Et Kart ile de büyük marketlerden erişebilmektedirler” diye konuştu. 

“Kurban bağışlarınızı bekliyoruz”

Kurban bağışlarınızı LÖSEV’e yapın çağrısında bulunan Erbil, “LÖSEV’e kayıtlı ailelerin yüzde 87’si asgari ücret ve altı gelire sahip iken Vekâleten Kurban Bağışları ile sağlanan et desteği tedavi sürecinde protein ağırlıklı beslenmesi gereken Lösemili Çocuklara can olmaktadır. Maddi bağışlar da LÖSEV’in kalıcı eserlerine kaynak olarak 50 bine yakın Lösemili ve Kanserli Çocuk ve ailesine; yetişkin kanser hastalarına hayat vermektedir. Bu bağışlarla yurtdışı ilacından yoğun bakım tedavisine, maddi ihtiyaçlarından evindeki beyaz eşyalarına, ayakkabısından oyuncağına, bilgisayarından kitabına, eğitim bursundan tatil kampına kadar her an yanlarında olarak LÖSEV Ailelerine ulaştırılmaktadır. 1990’lı yıllarda lösemide tedavi başarısı yüzde 20 civarındayken bugün kişiye özel tedaviler, sağlıklı beslenme ve bakımla LÖSEV’in Ankara’daki Lösante Hastanesi’nde tedavi başarı oranı yüzde 92’lere ulaşmış durumda; gönüllü ve bağışçılarının destekleri ile yüzde 100’e ulaşmak hedeflenmektedir. Siz de vekâleten kurban bağışınızı kolaylıkla LÖSEV’e yapabilirsiniz. LÖSEV’in Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Antalya, Adana, Samsun, Kayseri irtibat ofislerine giderek, bankalardaki bağış ekranlarından sadece “LÖSEV” diyerek  www.losev.org.tr üzerinden online ya da 0 312 447 06 60 no’lu telefondan ulaşarak gerçekleştirebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Gazetemiz imtiyaz sahibi Erdal Perihan, nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, LÖSEV Ankara Sosyal Hizmetler Koordinatör Yardımcısı Gülhan Erbil’e ve LÖSEV Van Sosyal Hizmetler saha personeli Büşra Suvari’ye çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme