KUR’AN KURSU YARDIM BEKLİYOR

Van’da hayırsever vatandaşlar tarafından 715 metre kare üzerine yapımına başlanılan Kur’an Kursu ve taziye evi inşaatı hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor.

Van’da hayırsever vatandaşlar tarafından 715 metre kare üzerine yapımına başlanılan Kur’an Kursu ve taziye evi inşaatı hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor. 
Van merkez Halilağa Mahallesi’nde geçtiğimiz Ramazan ayında yapımına başlanılan ve büyük bir bölümü tamamlanan 715 metre kare alan üzerine inşa edilen Kaur’an Kursu ve taziye evininin tamamlanması için hayırsever vatandaşların yardımı bekleniyor. Konu ile ilgili  açıklamalarda bulunan Şavurlar Camii İmam Hatibi Fahrettin Aslan, Ramazan ayının başlarında alt katın taziye evi, üst katın Kur’an Kursu ve yan tarafta da imam evi olmak üzere bu inşaata başladıklarını söyledi. Allah’a hamd olsun bu milletin yaptığı yardımlar sayesinde inşaatı bu seviyeye getirdiklerini ifade eden Aslan, “Kaba inşaatını bitirmek üzereyiz. Kursumuz iki kattan müteşekkildir. Alt kat 400 metre kare alan üzerine taziye evi ve müştemilatı. Üst kat ise bayanlara yönelik 315 metre kare üzerine Kur’an kursu olacak. Bu katta da 3 sınıf, öğretmenler odası, öğretmenlerin dinlenme odası ve konferans salonu bulunmaktadır. Ramazan ve kandil gecelerinde mahalleli bayanların istifade edebileceği bir alan olarak düşünüyoruz. Binayı müminlerin yardımları sayesinde bu hale getirdik. Tabii ki bu ağır bir iştir. Hayır işleri ile yürütülen işler biraz daha ağır yürür. Bizim hayırsever vatandaşlarımızdan ricamız, onlardan beklentimiz bize el atsınlar. Biraz borca girdik. Borçlarımızı ödememiz lazım. Bu borçları da hayırsever vatandaşlarımızın sayesinde ödeyebiliriz ancak. Bize hem dua etsinler, hem de maddi destekte bulunsunlar. Neticede onların yaptığı yardımlar, onlara yine hizmet olarak geri dönüyor. Mesela onların sayesinde Van’ımıza çok güzel camiler yapıldı. Onların verdiği sadaka ve hayırlar sayesinde çok güzel eserler meydana geldi. İnşallah burası da onların yapacağı hayırlar sayesinde güzel bir eser olacak. Bütün Van’ımıza hizmet edecek bir külliye düşünüyoruz. Yan tarafta da imam lojmanı yapıyoruz. İleride imkanlarımız dahilinde Arapça eğitimi verecek olan bir medrese de yapmayı düşünüyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızdan isteğimiz bize el uzatsınlar. Bunların arasında maddi yardımlar olabilir. İnşaat malzemesi yardımı da olabilir. İmkanları ne yönde elveriyorsa onlardan o şekil yardım talebinde bulunuyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme