Köy Okulunu Kendi İmkanlarıyla Boyadı

Gevaş ilçesindeki Yuva İlkokulu’na atanan öğretmen kızı ile birlikte gelen emekli baba, okulun boya, bakım ve badana işlerini kendi imkanlarıyla yaptı.

Bursa’da özel bir sektörde emekli olan Kamuran Arpacı, Yuva İlkokulu’na tayini çıkan kızı Ayşe Arpacı ile birlikte ilçeye geldi. Yuva Mahallesi’nde bulunan okulun boyaya ihtiyacı olduğunu gören fedakar baba, kendi imkanıyla boya, bakım ve badana işlerini yaptı. Tek başına 15 gün ellerinde fırça ile boya yapan fedakar baba, okulu yeni bir görünüm kazandırdı. İlçe Kaymakamı Nedim Akmeşe, beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Cüneyt Arvas ve İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mehdi Tekçe ile okulu ziyaret etti. Bursa’dan gelen ve ellerinde fırça ile okulu boyayan Kamuran Arpacı’ya teşekkür eden Kaymakam Akmeşe, okula malzeme desteği yaptı. Daha sonra İlçe Kaymakamı Nedim Akmeşe, fedakar babayı makamında ağırladı. Yaptığı örnek davranıştan dolayı Arpacı’ya bir teşekkür plaketi veren Kaymakam Akmeşe, “Her şeyin devletten beklendiği bir dönemde kendi imkanlarıyla okulu boyayan fedakar babanın bu davranışı örnek bir davranıştır. Biz kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.
Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan da, Kamuran Arpacı’ya Gevaş balı hediye ederek, yaptığı örnek çalışmadan dolayı ilçe halkı adına teşekkür etti.
Kızının minik çocuklara eğitim öğretim vereceği okulun kötü durumda olmasına gönlünün razı olmadığını belirten baba Kamuran Arpacı, “Kızımla birlikte buraya geldik. Burası çok güzel bir yer, ancak okulun durumu iyi değildi. Kendi imkanlarımla 15 gün okulda hem onarım hem de boya ve badana yaptım. Sağ olsunlar İlçe Kaymakamı ve Milli Eğitim Müdürümüz buraya geldiler ve malzeme desteğinde bulundular. Her şeyi devletten beklememek lazım. Birey olarak bizlerde çok şey yapabiliriz. Hem kızımın hem de çocukların böyle bir ortamda eğitim görmelerine gönlüm razı olmadı. Şimdi ise okul yeni bir görünüm kazandı ve ben gönül rahatlığıyla Bursa’ya dönüyorum. Bana ve kızıma gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı İlçe Kaymakamı Nedim Akmeşe, Belediye Başkanı Sinan Hakan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cüneyt Arvas’a teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Babasının yaptığı bu fedakarlıktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden öğretmen Ayşe Arpacı ise, “Babam burada bana her anlamda büyük destek oldu. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Okulumuz pırıl pırıl oldu. Burada öğrencilerimizle güzel bir eğitim yapacağımıza inanıyorum. Bana her anlamda destek olan babama öğrencilerim adına teşekkür ederim” dedi.

Bakmadan Geçme