Koronavirüse karşı uzaktan ateş ölçerli turnike sistem

Korona virüs sürecinde çeşitli kurum binaları ve alışveriş merkezleri gibi kalabalık mekanlara girişte kullanılan turnike ve ısı ölçer cihazına 'uzaktan algılama' özelliği eklendi. Bu özellik sayesinde turnikeden geçmek isteyen kişinin ateşi ısı ölçer ile ölçülüyor. Kişinin ateşi eğer normal seviyedeyse turnike açılıyor, normal seviyenin üzerindeyse veya kişi maske takmamışsa turnike açılmadan uyarı veriyor. Bu sayede kalabalık mekanlara girişler daha güvenli ve pratik hale gelmiş oluyor.

Cihazı üreten şirketin yönetim kurulu üyesi Hakan Erdem, “Pandemi sürecinde bir takım yenilikler getirdik. Ofislerimiz, fabrikalarımızın girişlerine turnike kurulumu yaptık. Bunun üzerine de özel yüz okuma sistemlerini yerleştirerek özel yazılımlarımızla beraber maskesiz girişleri engelledik. Bunun yanı sıra ateş ölçer de yanına ekleyerek hem maskesiz, hem ateşi yüksek olan kişiler içeri alınmıyor. Çalışanlarımız rahatlıkla içeri girip çalışmalar yapabiliyorlar. Bunun yanı sıra içeriye kaç kişi girdi, hangi saatte girdi çıktı, bunun da kayıtlarını tutarak tam bir güvenlik sağlamış oluyoruz” dedi.

Makinenin çalışma prensibi hakkında konuşan Erdem, “Makineye 2 metre mesafeden kendimizi yaklaştırdığımızda öncelikle yüzümüzde maske olup olmadığını kontrol ediyor. Daha sonra ateş ölçüyor. Bunun biz ayarlamalarını yapıyoruz. 36,5 üzeri çıkarsa makine direkt uyarıyor. Uyardıktan sonra turnikemiz açılmıyor ve orada güvenlikteki arkadaşlar hemen olaya müdahil oluyorlar. En yakın sağlık ekiplerini oraya intikal ettiriyorlar” dedi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme