Korona futbolu vurdu

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyanın her yerini etkisi altına alan koronavirüs, spor dünyasında da büyük etki oluşturdu.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyanın her yerini etkisi altına alan koronavirüs, spor dünyasında da büyük etki oluşturdu. Çeşitli spor branşları ve birçok spor organizasyonu bu nedenden dolayı ertelenirken, TFF ise Süper Lig başta olmak üzere tüm alt liglerde maçların seyircisiz oynanmasına karar verdi. Bu karardan TFF 2'nci Lig Kırmızı Grupta mücadele eden temsilcimiz Vanspor'da nasibini aldı. Seyircisiz oynanan son iki lig maçında bir galibiyet birde mağlubiyetle ligin 28'nci haftasını geride bıraktık.

 

ERTELENEN MAÇIN'IN GALİBİ VANSPOR

16 Şubat'ta Van'da oynanması gereken Vanspor Ergene Velimeşe maçı yoğun kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle TFF tarafından 18 Mart Çarşamba gününe ertelenmişti. Koronavirüs nedeniyle seyircisiz oynanan ve tatsız, tuzsuz geçen maçta Ergene Velimeşe'yi Oktay Aydin ve Samet Cantürk'ün golleri kaleci Salih Şenbaş'ın ise kritik kurtarışlarıyla yenerek üç puanı alan taraf Vanspor oldu.

 

AYDİN-CANTÜRK-ŞENBAŞ= ÜÇ PUAN

Soğuk havada ve yağan yağmur altında oynanan müsabaka iki takımın oyununu zorlaştırdı. Kazanmak için sahaya çıkan iki takımın mücadelesinde kazanan Vanspor oldu. Sakarya maçına oranla Ergene Velimeşe karşısında oyunun genelinde iyi oynadık ve yine her maçta olduğu gibi sayısız gol pozisyonlarından yaralanamadığımız maçın 90 dakikalık bölümünde boş tribünlere oynayan Vanspor'da sahneye çıkan Oktay Aydin ve Samet Cantürk, kaydettikleri güzel gollerle kalecimiz Salih Senbaş'ın ise kritik kurtarışları bize haftalar sonra galibiyet sevincini tattırdı. Maçın adamı deneyimli kaleci Salih Senbaş dersek yanılmayız. Ergene Velimeşe karşısında özellikle maçın son bölümlerinde bir savunma gibi yerinde çıkışları, karşı karşıya kaldığı pozisyonlardaki kritik kurtarışlarıyla galibiyette büyük pay sahibi olurken, protokol tribününde bulunan az sayıdaki taraftarın alkışını da aldı. Ara başlıkta belirttiğim gibi galibiyette önemli rol oynayan üç isim vardı. Sahada Oktay Aydin, Samet Cantürk ve Salih Şenbaş.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme