Konsolosu Spech'ten Vali Taşyapan’a Ziyaret

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, Van Valisi İbrahim Taşyapan’ı makamında ziyaret etti.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Van’a gelen ABD Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk olarak Van’ı ziyaret etti. Vali Taşyapan tarafından karşılanan Konsolos Specht, burada ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tercüman aracılığıyla açıklamalarda bulunan Konsolos Specht, 6 haftadan az bir süreden beri Türkiye’de bulunduğunu belirtti. Bölgede Van’ın kendileri için büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Konsolos Specht, “O yüzden Van’a ilk ziyareti yapmak istedim. Ziyaret ettiğim ilk şehirlerin başında Van’ın gelmesini istedim. Bu ziyaretlerim kapsamlı bir tur niyetinde olacak. Benim hususi bölgemde 22 il bulunuyor. Şu ana kadar 3 ili ziyaret etmiş bulunmaktayım. Tabiî ki Adana ilk ziyaret ettiğim yerdi. Yine elçiliğimize bağlı bir ofisimizin bulunduğu Gaziantep’i de ziyaret ettim. Bölge ile ilgili bilgileri de sizlerden dinlemek istiyoruz” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Van Valisi İbrahim Taşyapan ise, Konsolos Specht’e yeni görevinde başarılar diledi. Başkonsolos Specht’in bölgede bir takım ziyaretlerde bulunacağını anlatan Vali Taşyapan, “ABD ile ülkemiz biliyorsunuz stratejik ortaktır. Hem NATO’da hem diğer birliklerde iyi bir müttefikimiz. Dolayısıyla ilimizi ziyaretlerinden dolayı birinci ağızdan bilgilendirme istemelerinden dolayı memnuniyetimizi de dile getirdiğimizi belirtmek isterim” diye konuştu.
Yapılan açıklamaların ardından görüşme basına kapalı bir şekilde devam etti.

Bakmadan Geçme