KİRALIK EŞEKLERLE ULAŞIM EYLEMİ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğrenci Konseyi üyeleri, 250 TL’ye kiraladıkları eşeklerle kampüs içerisinde yürüyerek yaşanan ulaşım sorununu protesto etti.
Melikşah Kız Öğrenci Yurdu önünde bir araya gelen öğrenciler, taşıdıkları pankartlarla sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Bir köyde kiraladıkları eşeklerle birlikte yürüyen öğrenciler, Merkezi Kafeterya önünden kampüs girişindeki nizamiyeye kadar yürüdü.
Burada oturma eylemi yaparak minibüs ve halk otobüslerinin kampüs içerisine girmesine izin vermeyen öğrenciler adına Öğrenci Konseyi Üyesi Nurullah Tuna bir açıklama yaptı. YYÜ’nün doğunun en köklü üniversitelerinden biri olduğunu ifade eden Tuna, “YYÜ, 23 binden fazla öğrencisi ve 570 yataklı hastanesi ile ciddi ve kapsamlı bir eğitim yuvasıdır. Fakat üniversitemizde ve ilimizde yaşanan ulaşım meselesi tam bir sorun yumağı haline gelmiştir. Gerek yapılan zamlar gerek araçlarda şoför ve muavinlerin bizlere karşı olumsuz davranışları sabrımızı taşıracak noktaya getirmiştir. Hal böyleyken ilimizde ulaşım işini yönetenlerin halen bu soruna çözüm getirmemiş olmaları ve böyle köklü ve büyük bir üniversitede yıllarca devam eden ulaşım sorununun çözülememiş olması kaygı vericidir. Öğrenciler, öğrencilerin gittiği tek güzergah olan kampüs araçlarında öğrenci ücreti veremedikleri gibi bir yılda üst üste zamlarla karşılaşmaktadır. Öğrenci Konseyi olarak öğrencilerin ‘yolunacak kaz’ olarak görülmesini kınıyor ve bu yanlışın karşısında olduğumuzu belirtiyoruz. Talebimiz artırılan ücretlerin aşağı çekilmesi, kampüs içi ulaşımın ücretsiz olması, belediyenin de konu öğrenciler olunca daha hassas olması ve araçlara kamera takılması ile akıllı bilet sisteminin bir an önce devreye sokulmasıdır. Minibüs ve özel halk otobüsü kooperatiflerine bağlı esnafın öğrencilere sadece bir geçim kaynağı olarak bakmaları, üslupsuzluk ve terbiye dışı vakaların devam etmesi durumunda ilgili kişilerin tespit edilip gereğinin yapılmasını istiyoruz. Öğrencilerin sorumluluğunu taşıyan Öğrenci Konseyi olarak bu meseleyi tüm sorumlu mercilerin dikkatine sunuyoruz. Gerekli düzenlemeler yapılmadığı takdirde eylemlerimiz belediyenin önünde devam edecektir. Yapılması gerekenlerin en kısa sürede yapılmasını ve bu utancın en kısa sürede giderilmesini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Yapılan açıklamanın ardından öğrenciler eylemlerini sonlandırırken, minibüs ve halk otobüsleri de tekrar kampüs alanına giriş yaptı.

 

Bakmadan Geçme