KGK Başkanı Dim, BİK Üyeliğine Adaylığını Açıkladı

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurul üyeliğine adaylığını açıkladı.

 Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri temsilcisi olarak BİK Genel Kurul üyeliğine aday olan Başkan DİM yaptığı açıklamada: “Sayın Gazete Sahibi meslektaşım,  Anadolu’nun fedakar ve cefakar Gazetecileri olarak yaşadığımız sıkıntıların odağında bulunan  Basın İlan Kurumu, 2 Mayıs’ta Ankara’da bizleri temsilen 3 temsilci seçecektir.  12 yıldır bizleri temsil eden 3 aynı temsilciye rağmen ne yazık ki tüm kazanımlarımızı giderek kaybediyoruz. İyiye giden ne var diye geriye bakıyoruz ama hiç iyi bir şey göremiyoruz.  Bu nedenle Cumhurbaşkanımızın onayıyla kurulan Küresel Gazeteciler Konseyi olarak bu konuda inisiyatif almaya karar verdik” dedi.

Öncelikli hedefleri açıklayan DİM: “Öncelikli hedeflerimiz;  BİK payının yüzde 15’den yüzde 7.5’e çekilmesi . BİK ilan ödemelerinin tamamın vergi borcuna mahsup edilmesi yerine yüzde 25’le sınırlandırılması, İlan ölçümlerinde meydana gelen gazeteler aleyhine oluşan maddi hataların giderilmesi olacaktır. Ayrıca, 24 saat sizlere hizmet vermek şiarımız olacaktır. Desteğinizi ve duanızı esirgememeniz dileğiyle saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme