KEY, ÖDEMESİ ALAMAYANLAR DİKKAT!

Maaşlarından Konut Edindirme Yardımı (KEY)'den yararlanabilmek için maaşınızdan kesinti yapılan kuruma başvurmanız gerekiyor.
Maaşlarından Konut Edindirme Yardımı (KEY) adı altında para kesilmesine rağmen, KEY listelerindeki hata veya eksiklikler nedeniyle KEY paralarını alamayan memurların haklarını kaybetmemek için kurumlarına yapması gereken başvuruda süre daralıyor. KEY alamayan veya eksik alan memurların 31 Aralık 2012 tarihine kadar kurumlarına itiraz dilekçesiyle başvurması gerekiyor. Bu tarihe kadar başvuruda bulunmayan hak sahipleri daha sonra herhangi bir talepte bulunamayacak.
KEY paralarını alamayan memurların, çalıştıkları sırada maaşlarından KEY kesintisi yapan kurumlarına, KEY haklarını talep etmek için yapması gereken başvuruya ilişkin dilekçe hazırlandı. 2 Kasım 2011’de yayınlanan 662 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de yer alan düzenlemeye göre KEY listelerindeki hata veya eksiklikler nedeniyle KEY paralarını alamayan memurların 2012 yılı sonuna kadar maaşlarından KEY kesintisi yapan kurumlarına başvurmaları gerekiyor. Bu tarihten sonra yapılan talepler ilgili kurumlar tarafından dikkate alınmayacak.
Türk Sağlık-Sen de memurların mağdur olmaması için kurumlarına başvurmaları amacıyla örnek KEY dilekçeleri hazırladı. Dilekçelerde KEY ödemelerinde çalışan kurumların sorumlu olduğu hatırlatıldı. 662 Sayılı KHK ile 31 Aralık 2012 tarihine kadar KEY alamayan veya eksik alan memurların kurumlarına itiraz için başvurmaması halinde daha sonra herhangi bir talepte bulunmayacağının düzenlendiğine dikkat çekildi.
VAN HABER VANSESİ

Bakmadan Geçme