Kevenli eski toki konutları 10 gündür susuz

HALKIN SESİ

Esnaflar,  Tüccarlar,  Sanayiciler,  İşçiler, Memurlar, Amirler, Köylüler,  Çiftçiler, İşsizler,  Kadınlar, Çocuklar, Öğrenciler, Öğretmenler,  Şoförler,  Yolcular, Hastalar,  Doktorlar,  Sporcular.  Sinirlenenler, Gerilenler. Sorunu olanlar,  Derdine derman arayanlar, Sesimizi duyurmak istiyoruz diyenler. Yetkililere seslenmek isteyenler. Hakkını ve sorumluluğunu bilenler.  Burası Sizin Köşeniz. Arayın yazalım,  Anlatın duyuralım. 
Yöneten: İlhan SİYAHTAŞ   İletişim: 05064790559
[email protected]
facebook: vansesi gazetesi
Tiwitter: VANSESIGAZETESI
 

KEVENLİ ESKİ TOKİ KONUTLARI 10 GÜNDÜR SUSUZ

 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kevenli'de alt gelir grubu için inşa edilen konutlarda  ikamet  eden vatandaşlarımız  su sıkıntısı  çekiyor.    Sorunlarını köşemize anlatan vatandaşımız şunları dile getiriryor,: “ Biz Kevenli TOKİ konutlarında oturuyoruz. 15 gündür  sularımız  akmıyor. Evlerimizde içecek, kullanacak  suyumuz  yok. Perişan  durumdayız. Van Belediyesi  Halkla İlişkiler  birimini  arayarak su  sorunumuzu  anlattık.  Göreveli bize Kevenli  TOKİ  konutlarının  su  sorunun kendilerinin sorumluluk alanında  olmadığını, Valiliğe  müracaat  etmemiz  gerektiğini  belirttiler. Kevenli TOKİ konutları  bilindiği  gibi  dar  gelirliler için yapılmıştır. 1+1, 2+1,  3+1  dairelerden oluşmaktadır. 1+1  sitelerinin  önünde   meydana gelen su patlağından dolayı  insanlar  susuzluk çekiyor. Su ise boş yere  akıyor. Bizde fakiriz  ama  insanız, su sorunumuzun  çözülmesini  istiyoruz.”

Vatandaşlar  perişan. Kevenli  TOKİ  konutların su  sorunu  kim, ne  zaman  çözecek?

 

SAYACIMI VALİLİK KONTROL ETTİRSİN

 

Sorunu gazetelere yansıtarak çözüm aramaya çalışan Süleyman Ekinci’nin haberi dün yerel gazetelere yansıdı.  Güler TEDAŞ yetkililerinin soruna ilişkin gazetelere yaptığı açıklamaların gerçeği yansıtmadığını iddia ederek şunları söyledi: 

TEDAŞ'a gittim sorunu mu oradaki görevli Tahakkuk Müdürü Satılmış İpek'e anlattım. Bana Başbakan’a kadar gidebilirsin demesi beni gerçekten çok üzdü. Daha sonra İl Müdürü Murat Taş'a çıktım.  Oda seninle ilgilenmiyorum, çünkü bizim elemanlarımız gider vatandaşa 25 milyar fatura çıkarır.  Vatandaş geldiğinde elemanları çağırıp ortalamasını buluyoruz dedi.  Bende sen nasıl bir müdürsün ki çalıştırdığın elemanın savunmasını almıyorsun dedim.  Daha sonra müdür muavini Hikmetullah Aygün’e derdimi anlattım.  Aygün beni dinledikten sonra Tahakkuk Müdürü Satılmış İpek’i odaya çağırdı. Kendisine bu vatandaşın sayacının hiçbir bozukluğu yoktur aşama derecesine gelmemiştir. Vatandaşa sayacını neden değiştirtiyorsunuz dedi.  Hikmetullah bey bir çaba göstermesine ve benim haklı olduğumu ortaya koymasına rağmen sonuç alamadı. Ben Valilik tarafından sayacımın yerinde incelenmesini istiyorum.  İl müdürü Murat Taş ve Tahakkuk Müdürü Satılmış İpek’ten şikâyetçiyim. Vatandaşa bu şekilde davranmaya haklarının olmadığını düşünüyorum.

Sayın Valimiz Münir Karaloğlu’ndan isteğim ve talebim şudur; elektrik sayacımın TEDAŞ yetkilileri dışında atayacağı teknik bilirkişiler tarafından evimde bulunan saatimin yerinde incelenmesini istiyorum.  Çıkacak sonuca razıyım.

 

Türk Telekom’dan Emekli Süleyman Ekinci

 

 

MİNİBÜSLER 5 YOLA KADAR GİTSİN

 

Minibüslerin; güzergahları, hangi duraklarda yolcu indir-bindir yapabilecekleri İl Trafik Komisyonu tarafından belirlenmiştir.

Buna karşın Şabaniye Mahallesi minibüsleri ile ilgili talebini köşemize aktaran okurumuzun yetkililerden isteği şu: “ Şabaniye minibüsleri ile gelip gidiyoruz. Minibüsler bizleri Ezberciler durağında indiriyor. Şoförlere neden 5 yola gitmiyorsunuz diye sorduğumuzda, 5 yola gitmememiz yasaktır gidemeyiz diyorlar. Acaba minibüslerin 5 yola kadar gitmesine izin verilemez mi? ”

 Erol Umur

 

Bakmadan Geçme