KESK'TEN GEZİ PARKI OLAYLARINA TEPKİ

Van’da bir araya gelen Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu’nu (KESK) üyeleri, İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda yaşananlardan dolayı Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AK Parti) tepki göstererek hükümeti istifaya çağırdı.
Sendika binası önünde bir araya gelen KESK’e bağlı üyeler, ellerindeki pankartlarla birlikte sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Taksim’de yaşananlardan dolayı AK Parti’ye tepkilerini attıkları ‘Hükümet istifa’, ‘Bize her yer Taksim, her yer direniş’ sloganları ve taşıdıkları pankartlarla dile getiren kalabalık, daha sonra Faki Teyran Parkı’na geldi. Burada grup adına basın metnini okuyan KESK Dönem Sözcüsü Nizamettin Bağlan, AK Parti’nin Taksim Gezi Parkı’na AVM yapılmasını dayatan talana ve ranta karşı başlatılan protestoları bastırabileceğini zannettiğini belirtti. AK Parti iktidarının sağlam kayaya tosladığını anlatan Bağlan, “Gezi Parkı’ndaki doğa katliamına karşı demokratik haklarını kullanarak tamamen barışçıl eylemler gerçekleştirenlerin canına kast eden boyutlara ulaşan devlet terörü ile karşılaşması, yıllardır haksızlık ve hukuksuzlukla kuşatılanlar için bardağı taşıran son damla olmuştur. Baskı ve zulüm düzenine karşı ülkenin dört bir tarafından milyonların sahiplendiği, omuz verdiği Gezi Parkı direnişi bir halk hareketine dönüşmüştür. KESK olarak tüm baskıların, devlet terörünün üzerine direniş kararlılığıyla yürüyerek ülkesine ve geleceğine sahip çıkan başta gençlerimiz olmak üzere tüm halkımızı selamlıyoruz. Türkiye’nin aydınlık geleceği için yürütülen bu onurlu mücadelede hayatını kaybedenlerin ailelerine, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapması gereken tek şeyin, günlerdir polis şiddetiyle engelleyemediği bu halk iradesi önünde boyun eğmek ve bunun gereklerini yerine getirmek olduğunu da sözlerine ekleyen Bağlan, “İstanbul’u gaza boğan, halka saldırı emri veren İçişleri Bakanı, İstanbul Valisi ve İstanbul Emniyet Müdürü görevden alınmalıdır. Gözaltına alınanlar ve tutuklananlar derhal serbest bırakılmalıdır. Taksim Gezi Parkı’na Topçu Kışlası ve AVM yapılması planı iptal edilmelidir. Başta Taksim olmak üzere şehirlerin meydanlarına konulan toplanma yasakları kaldırılmalı, biber gazı kullanımı yasaklanmalıdır” ifadelerini kullandı.
Yapılan basın açıklamasının ardından aynı sloganlar eşliğinde sendika binası önüne kadar yürüyen grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme