KENDİ YOLLARINI YAPTILAR

Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Yassıtepe köyü halkı yıllardır yapılmayan yolları için yetkililerden umut kesince kendi yollarını kendileri yaptılar.
Yıllardır çamur ve toz içerisinde olan yollarının yapılması için defalarca yetkili kurumlara dilekçeler verdiğini belirten muhtar Ferit Günaydın, verdikleri dilekçelerin hiçbirisine yanıt verilmediğini iddia etti. Köy yolunun yapılması için verdikleri dilekçeler sonuçsuz kalınca köy halkı olarak ortak bir karar aldıklarını ifade eden Günaydın, “Aldığımız karar doğrultusunda köy yolumuzu yapmak için kendi aramızda para topladık. Greyder, kamyon, kepçe gibi yol yapım işlerinde kullanılan araçları kiralayarak çalışmalarımıza başladık. Yola 100 kamyondan fazla çakıl taşı döşedik. Yol yapım işlerinin işçiliğini köy halkı bizzat kendileri yaptı. Artık rahat bir şekilde gidip geleceğimiz bir yolumuz var” dedi.
Öte yandan bu duruma tepki gösteren köy halkı ise, köyler arasındaki bu ayırıma anlam veremediklerini ifade ederek, “Bazı köylere gereğinden fazla itina gösterilirken bizim gibi bazı köyler neden göz ardı ediliyor. Yetkiler herkese aynı mesafede davranmak zorundalar’’şeklinde konuştular.

 

Bakmadan Geçme