KEMOTERAPİ HASTALARINA MÜZİK DİNLETİSİ

Van Özel İstanbul Hastanesi Tıbbi Onkoloji Polikliniği'nde kemoterapi tedavisi gören hastalara, haftada bir gün müzik dinletiliyor.

Van Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı müzik öğretmenleri tarafından poliklinikte tedavi gören hastalara klasik müzik başta olmak üzere, sanat müziği ve halk müziği parçaları çalınıyor. Haftada bir gün yaklaşık bir saat hastalara mini bir dinleti sunduklarını ifade eden İstanbul Hastanesi Onkoloji Uzmanı Dr. Doğan Koca, amaçlarının hastalara tedavinin en iyisini vermek olduğunu söyledi. Hastaların müzikle rahatladığını bu nedenle böyle bir uygulamaya başladıklarını dile getiren Dr. Koca, “Hastalarımız, müzikle rahatlıyorlar, tedavi uyumları artıyor. Bize karşı olan duyguları değişiyor. Daha rahat ve daha güvenilir sıcak bir ortam yakalıyorlar. Amacımız burada hastalara hizmet verirken onlara sıcak bir ortam hazırlamak ve onların huzurlu tedavilerini almalarını sağlamaktır” dedi.

Müzik dinletisinin sadece Salı günü yapıldığını ancak ileriki süreçlerde bunun haftanın diğer günlerine de yansıtacaklarını belirten Koca, “Şu anda haftada bir gün yaklaşık bir saat boyunca müzik eşliğinde hastalarımızın tedavi almalarını sağlıyoruz. Ancak her hastanın tedavi alma günleri farklı olduğu için şu anda Salı günleri yaptığımız müzik dinletisini ileriki zamanlarda haftada bir gün ama farkı günlerde yapacağız. Böylece tüm hastalarımıza ulaşmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Müzik şiir, futbol, tıp ve demokrasinin insanların ortak değerleri olduğunu dile getiren Koca, bu değerlerin insanların iletişim kurabildikleri ve ortaklaşabildiği şeyler olduğunu söyledi.
İstanbul Hastanesi Onkoloji Kliniği olarak hastalara daha iyi hizmet verebilmek için sürekli çaba içerisinde olduklarını hatırlatan Dr. Koca, şöyle konuştu:
“Hatalarımız için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Onların iyi hizmet alabilmeleri için ne gerekiyorsa düşünüyoruz ve düşündüklerimizi hayata geçiriyoruz. Yaptığımız tüm hizmetler, hastalarımızın konforu için. İstanbul Hastanesi Onkoloji Kliniği olarak, hastalarımıza modern hizmeti vermeye hazırız. Hem de karşılıksız vermeye hazırız. Bunu da hastalarımız burada tedavi olduklarında zaten fark edeceklerdir.”

İstanbul Hastanesi’nde tedavi gören Abdullah Güler adlı vatandaş ise iki yıldır kemoterapi tedavisi gördüğünü belirterek, özellikle Doğan Hoca’nın kendilerine yaşama azmi verdiğini söyledi. Güler, “Bir ölümcül hastalığı bu kadar bize basit göstermesi olağanüstü bir şey. Bunun yanında bizlere sunulan müzik dinletisi sanki daha önce hiç hastalanmamış bir duyguya kaptırıyor. Çok güzel bir şey, çok güzel bir uygulama” şeklinde konuştu.

 

Bakmadan Geçme