KCK DAVASINDA 8 TAHLİYE

Van’da KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında tutuklanan ve aralarında Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser'in de bulunduğu 8 kişinin tahliyesine karar verildi.

Van’da KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında tutuklanan ve aralarında Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser'in de bulunduğu 8 kişinin tahliyesine karar verildi.
Van 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasına 8 tutuklu, 8 tutuksuz sanık hazır bulundu. Duruşmada tutuklu sanıkların cezaevinden getirilmesi sırasında adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Saat 10.00'da başlayan duruşma 6,5 saat sürdü. Önceki celsede duruşmada hazır edilerek dinlenmesine karar verilen gizli tanık A. S. ile ilgili gönderilen yazılan cevapta, tanığın mahkemede ifade vermesi durumunda deşifre olacağını, bu durumda ailesinin ve kendisinin can güvenliğinin kalmayacağını düşündüğünden mahkeme ortamında ifade vermek istemediği bildirildi. Daha sonra söz verilen sanıklar, daha önceki duruşmada savunma yaptıklarını ve bu savunmalarını aynen tekrar ettiklerini belirtti.
Sanık avukatlarından İsmail Güler, "Başbakanın çözüm sürecine destek verdiği görülmektedir. Bu toplumun barışa büyük bir özlemi bulunmaktadır. Mahkemelerin de toplumun önünde bulunması gerekir. Bu iddianamede sadece basın açıklamaları delil olarak gösterilmektedir. Sanıkların yarısı tahliye oldu. Kalan sanıkların da tahliye olmasını talep ediyoruz" dedi.
Sanıkların genel merkezlerinden gelen talimatlar doğrultusunda hareket ettiklerini ve suç oluşturan bir eylemlerinin bulunmadığını öne süren diğer sanık avukatları da müvekkillerinin tahliye edilmesini talep etti.
Tüm avukatların savunmasını alan mahkeme heyeti, verdiği bir saatlik aradan sonra Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser'in de aralarında bulunduğu 8 sanığın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Van İl Genel Meclisi Başkanı Semira Varlı ile Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser'in de aralarında bulunduğu 16 sanık hakkında, "PKK/KCK terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmış, sanıklardan 8'i daha önce tahliye edilmişti.

Bakmadan Geçme