Kaz Gölü Bu Proje İle Hayat Bulacak

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, bir ilke imza atarak artık içme suyu depolarının halka hizmet veren dinlenme alanı olarak da kullanılmasına imkan sunacak.

Vansesi Haber Merkezi

VASKİ Genel Müdürlüğü, Çaldıran ilçesindeki Kaz Gölü mevkisini pilot bölge ilan ederek, burada çevre düzenlemesi, terfi merkezi, kanal ıslahı, aydınlatma, bekçi evi, su deposu gibi birçok hizmeti bir arada gerçekleştirecek. Geçtiğimiz hafta içinde ihalesi yapılan Kaz Gölü Projesi’yle Kaz Gölü bir mesire, ziyaret ve dinlenme alanı olarak da halka hizmet verecek. Proje, önümüzdeki çalışma sezonlarında diğer ilçelerde de uygulamaya alınacak.

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü Van'da bir ilke imza atıyor. Geçtiğimiz hafta içinde ihalesi yapılan Kaz Gölü projesinde ihalenin sonuçlanmasıyla çalışmalara başlanacak. Projeyle Çaldıran Kaz Gölü içme suyu kaynak bölgesinin kanalları rüzgar ve güneş ışınlarına karşı üstü polikarbon ile kapatılarak, hijyenik hale getirilecek. Sadece bir içme kaynağından öte bir park görünümü de kazanacak olan Kaz Gölü çevresinin 8 dönümlük arazisinde aydınlatma uygulanırken, bölgeye uygun ağaçlar, güller ve doğal taş kaplı yollarla yeni bir görünüm kazanacak. Halen mevcut olan eski terfi merkezide yıkılarak, yerine yenisi inşa edilecek ve iki adet terfi havuzu eklenmiş olacak. Mevcut su pompalama kapasitesi Projeyle 500 m3'den, 1000 m3'e çıkarılarak, susuzluk sorunu da giderilmiş olacak.


Bakmadan Geçme