Kayıp Tanrılar Ülkesi

Yavuz Yıldızbaş yazdı...

Sevgili Okurlar!

Bundan sonra Vansesi Gazetemizde "Yavuz Yıldızbaş'la Kültür-Sanat-Edebiyat" köşesinde; dünyada, ülkemizde, bölgemizde ve ilimizdeki, kültür sanat edebiyat alanındaki gelişmeler üzerine değerlendirmeler yaparak bu alanlardaki eserleri tanıtıp ve bu eserlerin banileri hakkında bilgiler vereceğim.

Keyifli olduğu kadar bilgilendirici bir köşe olacağından kuşkum yok.

Siz değerli okurların okuduktan sonra daha fazla kişiye ulaşması için, bilgi paylaşımı yapması, kültür elçiliği açısından da faydalı olacağı kanısındayım.

Bazen bu, son çıkan bir kitap olabilecek, bazen de tarihi bir yapı, bazen bir şair, bazen bir yazar, bazen bir ressam, bazen bir bilim adamı, bazen de tarihi bir kişilik olacak. Sizlerinde, araştırmamı ve tanıtımını yapmamı istediğiniz konular, eserler ve kişiler olursa; gerek yorum yaparak, gerekse bizlere ulaşarak belirtebilirsiniz.

İlk bölümümüze hali hazırda okuduğum Ahmet Ümit'in "Kayıp Tanrılar Ülkesi" adlı  kitabın tanıtımı ve içeriği hakkında bilgiler vererek başlamak isterim. Umarım kitap okunmasına vesile olabilirim.

...

Usta yazar Ahmet Ümit, bundan önceki romanlarında olduğu gibi yine polisiye bir roman yazmış. Romanlarında genellikle konunun geçtiği ülke ve toplum hakkında bilgiler de veren Ümit, bu romanında da aynı yolu izlemiş.

Kayıp Tanrılar Ülkesi'nde kurgu, iki bölüm üzerinden anlatılıyor.

İlkinde Berlin emniyetinde görevli başkomiser Yıldız Karasu ve yardımcısı Tobias Becker üzerinden olaylar akıyor.

Berlin, Bergama istikametinde seri cinayetlerin izinde yürüyerek çözmeye çalışıyor.

İkinci kısımda ise arkeolojik zemin üzerinde mitolojik anlatımlarda bulunuyor. Tanrı Zeus Altar'ı ve Pergamon Tapınağı gölgesinde, suçun hangi devirde hangi kültürde olursa olsun birbirine benzerliğini tarih, coğrafya, sosyoloji, arkeoloji ve benzeri alanların ışığıyla beraber ince ince işleyerek gün yüzüne çıkarıyor.

Kitabın Kalın olmasına bakıp korkmayın sakın. Geçmiş ve geleceği çeşitli öğelerle içselleştirerek film tadında oldukça sürükleyici bir roman olarak bizlere sunmuş.

Ahmet Ümit "Kayıp tanrılar ulkesi" isimli romanında tabiri caizse bir ustalık eseri ortaya koymuş.

Bu kitap; IŞİD tarafından 2015 yılında ağır işkence edilip kafası kesilerek öldürülen arkeolog Halid ESAD anısına ithaf edilmiş.

Bakmadan Geçme