Kaya: Onlar Kral, Biz Hizmetkarız

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya, Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde düzenlenen buluşmaya katıldı.

Vansesi Haber Merkezi 

Burada bir konuşma yapan Kaya, karşılamadan dolayı teşekkür etti. Kısa bir süre sonra seçimlere gidileceğini belirten Kaya, Türkiye'deki tartışmalar, İmralı görüşmeleri göz önüne alındığında bunun yerel bir seçim değil, bir referandum olduğunu belirtti. Kürt halkının bu seçimler de kaderinin belirleneceğini belirten Kaya, seçimlere bu ruhla yaklaşılması gerektiğini söyledi.

BDP belediyeleri dışındaki belediyeler halka hesap vermiyor

Belediyelerin halkın parası ile yönetilen bir kurum olduğunu belirten Kaya, BDP belediyeleri dışında ki belediyelerin bu paranın hesabını vermediğini söyledi. Halkın vergileri ile belediyeye para aktarıldığını ifade eden Kaya, ancak halkın bu paranın nasıl harcandığı ile ilgili hiçbir bilgisinin olmadığını söyledi. Van Belediyesi'nde tüm ihalelerin açık ihale usulü ile yapıldığını söyleyen Kaya, halkın cebinden çıkan paradan halkın haberinin olması gerektiğini ifade etti.

" Onlar belediye başkanları seçildiğinde kral gibi oluyorlar, biz ise halkımızın hizmetkarı oluyoruz"

Diğer parti belediye başkanlarının ağa, kral gibi bu paraya yaklaştığını söyleyen Kaya, BDP belediye başkanlarının ise halkın hizmetkarı olduğunu belirtti. Bir kentte doğru bir şey yapılmışsa o işin halkın eseri olduğunu söyleyen Kaya, "Bu paralar belediye başkanın cebinden çıkmıyor. Bu paralar halkın parasıdır. Hizmet sizin paranızla yapılıyor. Bu siyasi ahlakı toplumun artık kabul etmemesi gerekiyor. Seçim yaklaştığında adaylar halka olmadık vaatler verip adeta bize hakaret ediyorlar. Biz asla bunu kabul etmeyeceğiz. Biz siyasi ahlaka geçit vermeyeceğiz. Biz parti olarak yapamayacağımız şeyin asla sözünü vermeyiz. Halkımızın rıza göstermediği hiçbir şeyi yapmayacağız. Söz de karar da bu halkındır. Çünkü biz halkımızın hizmetkarıyız. Gün ekmeğine muhtaç insanlar varken, Başbakan'ın 'sıfırlayın' talimatı verdiği para 40 Milyon TL. Allah her şeyi affeder ama kul hakkı yiyeni asla affetmez" dedi.

Kaya'dan çağrı: Malınıza ve paranıza sahip çıkın!

Taşlıçay Belediyesi'nin ihaleleri kimlere verdiğini kaç kişi biliyor? diye soran Kaya, "Kimse bilmediğine göre, artık bu malınızı ve kendi paranıza sahip çıkacaksınız" diye konuştu. 

Bakmadan Geçme