Karargâhta meçhul ceset

FET֒nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Akıncılar Üssü’nde çıkan 3 sivilin yanı sıra Genelkurmay Başkanlığı’nda ölü olarak bulunan sivilin sırrı çözülemedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen darbe girişimine ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Genelkurmay Başkanlığı’nın bahçesinde 16 Temmuz sabahı sivil bir ceset tespit edilmişti. Olay yeri incelemede görevlendirilen savcılar ve polisler, bulunan cesedi morga kaldırdı. Yapılan aramalarda ceset sahibinin kimliği de aynı bölgede ele geçirildi. Adli Tıp Kurumu Morguna götürülen cesedin Ankara doğumlu 46 yaşındaki Y.Ç.’ye ait olduğu tespit edildi.

İMAM İHTİMALİ…

Polis olayla ilgili soruşturmayı yürütürken Y.Ç.’nin görevi, bağlantıları ve irtibat noktalarını araştırmak için düğmeye bastı. Cesedi hiç kimse almaya gelmezken, söz konusu kişinin darbecilere direnen halktan biri olmadığı ancak Akıncılar Üssü’nde yakalanan imamlar gibi görevlendirilmiş bir ‘imam’ olma ihtimali değerlendiriliyor. Soruşturma birimlerinin Y.Ç.’nin ailesi ve yakın akrabalarına ulaşmaya çalıştığı bunun yanı sıra üzerine kayıtlı telefon hatları ile o gece Genelkurmay’daki HTS kayıtlarını da araştırdığı kaydedildi.

Bakmadan Geçme