KANAL TİMİ İŞ BAŞINDA

Gevaş ilçesinin Akdamar beldesine bağlı 4 mahallenin sakinleri, arazilerini sulayabilmek için 5 kilometrelik kanalı küreklerle temizliyor.
Kanalda biriken toprak ve otları temizlemek amacıyla yaklaşık 120 kişilik bir ekiple çalışmalara başlayan vatandaşlar, betondan bir kanal istediklerini söyledi.
Her sene bu eziyeti çektiklerini ifade eden Dereağzı Mahalle Muhtarı Hediyetullah Aldemir, “Senelerdir bizim arkımız bu haldedir. O kadar biz müracaat etmişiz fakat devletimiz bize el uzatmadı. Biz beton kanal istiyoruz” diye konuştu.
Gevaş Ziraat Odası Başkanı Mesut Ergenç ise, sulama kanalı olması halinde hasılatın iki katına çıkacağını belirterek, “Gevaş ilçesine bağlı Akdamar beldesinin 4 mahallesinin büyük bölümü tarımla uğraşıyor. Bu halk senede ortalama 2 veya 3 defa bu arkı temizlemektedir ancak bu arkın insan gücüyle temizlenmesi zor. Odamız bilgisi dahilinde yetkili mercilere yapılan müracaatlarda şu ana kadar hiçbir netice alınmadı. Yetkililerin bu konuda duyarlı olması lazım. Bu arkın beton olması halinde akmakta olan suyun zayi olmayacağı düşüncesiyle verimin daha fazla olacağı herkes tarafından bilinmektedir” dedi.
Yaklaşık 5 kilometresi insan gücüyle temizlenen kanaldaki çalışmaların 4-5 gün sonra bitirilmesi hedefleniliyor.

Bakmadan Geçme