Kamalak'tan Van TSO’ya Ziyareti

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, terörün özellikle işsizlikten dolayı kaynaklandığını vurgulayarak, “Eğer bizim politikamız uygulanmış olsaydı bugün terör diye bir şey olmazdı” dedi.

Partisinin 9. Bölge İl Başkanları Toplantısı’na katılmak ve SP Van İl Başkanlığı tarafından verilecek olan iftar yemeğine katılmak üzere Van’a gelen SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’yı ziyaret etti. SP Van İl Başkanı Özay İlhan ve GİK üyesi Fethullah Erbaş ile birlikte Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva'yı ziyaret eden Genel Başkan Kamalak, kentin ekonomik durumu ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu. SP Genel Başkanı Kamalak'ın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van’ın son zamanlarda çok talihsiz olaylarla karşı karşıya kaldığını belirterek, “Bu bizim hak ettiği bir durum değildir. Bu nedenle politikacıların sorunlarımızın çözümü noktasında Ankara’da bizlere destek vermelerini istiyoruz” dedi.
SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ise problemlerin Ankara’da değil, Van’da çözülebileceğini belirterek, “Yüce Rabbimiz 'emaneti ehline veriniz diye' buyurmuştur. Bizler koalisyon döneminde bile buralarda 6-7 fabrika açmıştık. Şuan da kalan fabrikalarda bizde, yeni bir şey gelmiyor ki. Van’da şehir trafiğinin ne halde olduğunu biliyoruz. Deprem nedeniyle vergi telkini istiyorlar. Bu bölgelerde 25-30 yıl vergi almayalım demiştim. Çünkü devletin tek amacı vergi toplamak değil. Eğer bizim politikamız uygulanmış olsaydı 25-30 yıldır yatırıma giden kurumlardan, kurumlar vergisi alınmayacaktı. Yatırıma teşvik edilsin, iş sahaları oluşsun. Kar dağıtıyorsa o zaman devreye girelim. Müteşebbis üretsin. Eğer bizim dediğimiz politika uygulanmış olsaydı, bu gün terör diye bir şey olmayacaktı” dedi.

Bakmadan Geçme