KALICI VE HAYIRLI OLSUN

Van Belediyesi tarafından düzenlenen temel atma ve toplu açılış törenlerine katılmak üzere Van’a gelen Selahattin Demirtaş, hizmetlerin kalıcı ve hayırlı olmasını diledi.

Fazıl ERÜŞ

Van Büyükşehir Belediyesi, tarafından yapılan kompleks ve tamamlanan projelerin açılış ile temel atma törenleri yağan yağmur altında gerçekleştirildi. Törenlere Barış ve Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,  Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP Van Milletvekilleri Özdal Üçer, Aysel Tuğluk, BDP 23. Dönem Hakkâri Milletvekili Hamit Geylani, BDP MYK Üyesi Sadet Becerikli, BDP Van İl Eş Başkanı Musa İtah ve çok sayıda partili katıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan Kadın Yaşam Kültür ve Sanat Kompleksi Yaşam Merkezi, Beyüzümü Arsenik Arıtma Tesisi, Narman Arsenik Arıtma Tesisi, Klorlama ve Terfi Merkezi, Çocuk Trafik Eğitim Parkı ve Akköprü Deresi Yeşil Kuşak Projesi birinci etabının toplu açılışları ile Büyükşehir Belediyesi hizmet binası, fidanlık projesi, makine ikmal garajı, itfaiye kompleksi ve belediye garajı temel atma töreni yoğun katılımla yapıldı.

Halkın iradesi sayesinde dik duruyoruz

Barış ve Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, en büyük güçlerinin halkın iradesi olduğunu belirterek, “Bugün Kürt halkı kendi topraklarında dik yürüyorsa, mahcup değilse, tarihinden utanmıyorsa bu mücadelenin sayesindedir” dedi.  Buradan mahalle arasındaki yoldan yürüyerek yapımı devam eden büyükşehir belediye binası inşaatına gelen Selahattin Demirtaş, müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldıktan sonra parti otobüsüyle temel atma ve toplu açılışların yapılacağı Kültür Sanat Merkezi’ne geçti. Halk oyunları gösterisi ve belediye çalışmalarının sinevizyon eşliğinde tanıtımının ardından konuşan Selahattin Demirtaş, hizmetlerin kalıcı ve hayırlı olmasını diledi.

Bütün hizmetler halkın eseridir

Yaşanan yıkıcı depremlere değinen Selahattin Demirtaş, “Depremden bu yana Van’daki bütün başarılar halkımızın eseridir. Van’da taş taş üstüne koyan, Van’ın kadınları, gençleridir. Belediyemiz eksiklikten ve yetmezliklerden sorumludur. Başarılar sizlerin eseridir. Öncelikle sizleri kutluyorum. Zorluk içinde çok büyük siyasi çalışmalar yaptınız. Depremden sonra çıkan felaketin izlerinin silinmesi için mücadele ettiniz. Daha karanlıkta kalan mağdurlar var. Bütün bunları el birliğiyle ortadan kaldıracağız. En büyük gücümüz, halkımızın iradesidir. Bu değerleri oluşturan herkesi saygıyla selamlıyorum. 15 yıldır İmralı’da mücadele eden Sayın Öcalan’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
BDP’li olmayan hiçbir belediye kalmayacak

Bir yandan özgürlük ve barış mücadelesini sürdürürken bir yandan da halkın temel sorunlarını çözeceklerini ifade eden Demirtaş, “Bugünkü hizmetler bunun göstergesidir. Önümüzdeki yerel seçimlerde Van halkı iradesini gösterecek ve inanıyorum ki Van’da BDP’li olmayan hiçbir belediye kalmayacaktır. Şimdi Van’ın kadın belediye başkanları, belediyeciliğin en önemli göstergesini sunacaklar. Kadın belediye başkanı adaylarımızı sonuna kadar destekleyeceğiz. Şimdiden hepimizin yolu açık olsun” ifadelerini kullandı.

Yağmur töreni etkiledi.
Yağmurun aniden etkisini göstermesi üzerine konuşmasını kısa tutan Demirtaş, “Yağmur altında durmanıza vicdanımız el vermiyor” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Özdal Üçer ile birlikte kurdeleyi kesen Demirtaş, ardından Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine geçti. Temel atma ve toplu açılış törenine Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı Cemal Şen’in katılması ve çelenk göndermesi ise dikkat çekti.

 

Bakmadan Geçme