KAHVEHANELER RAMAZANDA SAHURA KADAR AÇIK KALMALI

Kahveciler, Kıraathaneciler Odası Başkanı Niyazi Budak, ekonomik krizle boğuşan kahvehane esnafının Ramazan ayı boyunca, kahvehaneler, çay ocakları, internet salonları oyun salonları, kafeterya ve çay bahçelerinin sahura kadar açık kalması için yetkililere seslendi.

Burhan Ergin

Yaşanan ekonomik krizden dolayı SGK, vergi, elektrik, doğalgaz, kira gibi ödemelerini yapmakta zorlanan esnafların Ramazan ayında sahura kadar açık kalması için Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi, Tuşba Belediyesi, Edremit Belediyesi’ne talepte bulunduklarını söyleyen Van Kahveciler, Kıraathaneciler ve İnternetçiler Odası Başkanı Niyazi Budak,“Pandemiden bu yana ödemelerini yapmakta zorlanan esnafımıza bir nebze olsun katkı sunmak için Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı boyunca işletmelerin sahura kadar açık kalması yönünde karar almalı” diye konuştu.

“Yetkililer talebimizi olumlu değerlendirmeli”

Büyükşehir Belediyesi tarafından taleplerine olumlu cevap verilmesi gerektiğini kaydeden Budak, “Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ve fiyat artışları esnaflarımızı çok zor durumda bırakmıştır. Esnafımız vergi, SGK primleri, kira, elektrik, su, doğalgaz, kredi kartları, digitürk, internet Telekom taksitleri vb. tüm ödemelerinde büyük sıkıntılar yaşamakta, biriken borçlar nedeniyle çaresiz duruma düşmüştür. Gün boyu kapalı kalacak olan dükkanlarınınMübarek Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızın iftardan sahura kadar dinlenme ve hoşça vakit geçirmelerini temin etmek amacıyla, kahvehane, kıraathane, çay ocakları, internet cafe, playstation salonları halı saha, gösteri merkezi cafe, içecek ağırlıklıcafeler, kır bahçesi, her türlü oyun salonları, kapalı çocuk oyun alanları, çay bahçesi, lunapark esnafının sahura kadar açık kalmaları konusunda Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi, Tuşba Belediyesi ve Edremit Belediyesi’ne talepte bulunduk. Pandeminin etkisiyle 2020 ve 2021 yıllarında kısıtlı faaliyet gösteren esnafımızın yaşamış olduğu ekonomik sıkıntılarının çözümüne bir nebzede olsa katkı sağlamak amacıyla belediye yetkilileri talebimizi olumlu değerlendirmeli. Aksi durumda birçok esnafımız Ramazan ayında evine ekmek götürmekte büyük sıkıntı yaşayacaktır” dedi.

Bakmadan Geçme