Kahraman: İki Türlü Kürt Var

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Ayhan Kahraman, terör örgütü PKK ve yandaşlarının devletin iyi niyetini suistimal ettiklerini söyledi.

Türkiye’de barış sürecinin sekteye uğratılması ve yaşanan saldırılarla ilgili korucularda mevzilerdeki yerlerini almaya başladı. Açıklama yapan Ayhan Kahraman, yaşanan süreçle ilgili korucular camiası olarak bir endişelerinin bulunmadığını belirtti. Dün olduğu gibi bugünde devletin yanında olduklarını anlatan Kahraman, “Biz bu bölgenin insanıyız. Kürdüz ve Kürtlüğümüzle gurur duyuyoruz. İki türlü Kürt vardır. Vatanına, milletine ve bayrağına ihanet etmeyen Kürtler, bir de PKK safında yer almış Kürtler. Bizde vatanımıza, milletimize ihanet etmeyen Kürtleriz" dedi.
Genelkurmay Başkanlığının izinleri kaldırmasının gayet doğal olduğunu anlatan Kahraman, şöyle konuştu: "Gerek bizler için gerek askerler için. Çünkü Türkiye’de güvenlik kalmamış. Ülkemizin her tarafında çatışmalar, saldırılar devam ediyor. Suriye sınırından tutun Hakkari’ye kadar her tarafta çatışma devam ediyor."

“PKK VE YANDAŞLARI BARIŞ SÜRECİNİ TEK TARAFLI YÜRÜTTÜ”
Korucular camiasının 46 bin kişi olarak barış sürecini başladığı günden itibaren hep desteklediklerini anlatan Ayhan Kahraman, şunları söyledi:
“Konfederasyonumuzun açıklamalarıyla defalarca dile getirdik, analar ağlamasın, gözyaşları akmasın diye çaba sarf ettik. Ama maalesef PKK terör örgütü ve yandaşları bu barış sürecini hep tek taraflı yürüttü. Hükümetimizin, devletimizin iyi niyetini suistimal ettiler ve bu süreç içerisinde Türkiye genelinde 13 korucu arkadaşımızı şehit ettiler. Şu an bile askerimiz, polisimiz şehit edilmektedir. Korucularımız görevlerine dört elle sarılmış durumda, görev yerlerine geri dönüyorlar. Güvenlik tedbirlerini asker nasıl almışsa, bizde korucular olarak tedbirlerimizi almış durumdayız, devletimizin yanındayız. Korucularımızın tek bir kaygısı var, o da şudur 'PKK’nın kalleşçe, kahpece arkadan gelip şehir merkezinde vurması'. Yoksa dağda PKK gelip bizimle ve askerle çatışmaya giremez. Sadece şehir merkezinden dolayı kaygımız var.”

Bakmadan Geçme