Kadını koruma seferberliği!

Son aylarda artış gösteren kadın cinayetleri ve aile içi şiddet hükümeti harekete geçirdi.

Kadına yönelik aile içi şiddette “dur” demek için dev bir seferberlik başlatılıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın başlattığı 10 milyon avro bütçeli “Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi” çerçevesinde şiddete karşı tedbirler dört aşama halinde devreye girecek.

Hükümet, sivil toplum örgütleri ve kamu görevlilerinin bu konudaki kapasitelerinin geliştirilmesini hedefleyen projenin ilk etabında; şiddete uğrayan kadınların temasa geçtiği adalet, sağlık, emniyet ve sosyal hizmet gibi çalışanlara mağdurların taleplerine karşılayabilmeleri için “kaliteli eğitim” verilecek. Bu kapsamda mahkemelerdeki kâtiplerden, adli tıp uzmanlarına kadar toplamda bin 550 kişi bu sene özel eğitimden geçirilecek. Ayrıca, 200 sağlık çalışanı, 500 polis memuru da 5'er günlük hukuki ve teknik eğitimden geçirilecek. 400 sığınma evi ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) çalışanı ile yerel yönetimlerden 100 kamu çalışanı da eğitim alacak kamu personeli arasında bulunuyor. 35 bini sağlıkta, 140 bini de emniyette olmak üzere toplam 175 bin kişi eğitime tabi tutulacak. 2016 sonuna kadar uygulanacak projenin ikinci bölümünde Ulusal Koordinasyon Mekanizmaları oluşturulacak.

Daha sonraki safhada özellikle danışmanlık, sığınma evleri, ŞÖNİM ve rehabilitasyon hizmetleri başta olmak üzere Aile Bakanlığı tarafından şiddet mağdurlarına yönelik sunulan hizmetler daha da geliştirilecek. Projenin son adımını ise şiddetin önlenmesi ve mağdurların korunması için kamu ve sivil toplum kuruluşları ile daha etkin iş birliğine gidilecek.

Bakmadan Geçme