KADINA ŞİDDET YOK, KADINA HİZMET VAR

Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün koordinesinde bir otelde yapılan toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadın Statüsü Genel Müdür Yardımcısı Meral Demirbaş, Van, Hakkâri ve Bitlis illerinin Aile ve Sosyal Politikalar müdürleri ile kuruluş müdürleri, ilçe kaymakamları, il ve ilçe jandarma komutanlıklarından, il ve ilçe emniyet müdürlüklerinden, il milli eğitim müdürlüklerinden, il sağlık müdürlüklerinden ve hâkim ile savcılardan kanunla doğrudan ilgili olan personeller katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül, Türkiye'de birçok ilde yapılacak olan bilgilendirme toplantısı zincirinin bir halkasının Van'da yapıldığını söyledi. Öncül, "Toplantının Van ilimizde olması bizler içinde moral olmuştur. Bu toplantı Van'da hayatın normalleştiğini ve artık depremin konuşulmadığı bir ortamın olduğunu görmek ve göstermek adına iyi olmuştur. Van'da böyle bir programın yapılması ve Bitlis ile Hakkâri'den gelen konukları misafir etmek bizleri onurlandırmıştır. Van ilinde kadına şiddet yok, kadına hizmet var. Kadına yönelik yapılan etkinlik ve faaliyetlerin yer aldığı slaytı izledikten sonra bu kanaate sizlerde varacaksınız. İlimizde, il müdürlüğü olarak çadır kentler ve sonrasında konteynır kentlerde açtığımız Toplum Merkezlerimizde ve Kadın Kahvesi adını verdiğimiz kültür merkezlerimizde öyle muazzam hizmetler oldu ki, bugün yaklaşık 140 bin kadına hizmet etme imkânı bulduk. Şimdilerde de her hafta kadınlarımızı Güneydoğu'ya gezilere gönderiyor, sinema günleri tertip ediyoruz. Yeni doğum yapan kadınlarımızı tespit edip onları Erciş ilçemizdeki rehabilitasyon merkezimizde misafir ettik. Depremzede kadınlarımızı kapı kapı gezerek mağduriyetlerini tespit edip gidermeye çalıştık. Bu çalışmalarımız kanundan değil gönülden yapmaya çalıştığımız hizmetlerimizdir. Bizler kadınlarımız için 'Elleri Öpülesiler', annelerimiz için de 'Cennet onların ayağı altındadır' buyruklarıyla büyüdük. Annelerimize nasıl davranılmasını istediysek eşlerimize de kadınlarımıza da öyle davrandık ve öyle davranılmasını sağlamaya çalıştık" dedi.
"Kadına Yönelik Yapılan Faaliyet ve Etkinlikler" konulu slayt  gösteriminin  ardından bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadın Statüsü Genel Müdür Yardımcısı Meral Demirbaş, kadına karşı şiddetin konuşulmaması gerektiğini ve kadına yönelik hizmetlerin çoğaldığı ve şiddetin azaldığı hatta olmadığı bir ülke olmamız temennisinde bulundu.
Demirbaş, 6284   sayılı Kanunu'nun çok kısa süre önce çıktığını ve uygulayıcılar olarak salonda bulunanların uygulamaya başladığını ve çok güzel sonuçların ve haberlerin alındığını, ancak bir araya gelerek bu kanunun uygulanmasında karşılaşılan sorunların neler olduğu konusunda tartışılması gerektiğini belirtti.
Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar, gül dikimi için Sevgi Evleri'ne geçtiler.

van haber, haberler van

Bakmadan Geçme