Kadın Kurulu, Eş Başkan Çoban’ı Ziyaret Etti

Van Büyükşehir Belediyesi Kadın Kurulu, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban’ı ziyaret etti.

Van Büyükşehir Belediyesi Kadın Kurulu, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban’ı ziyaret etti. Kurul üyeleri, kadın çalışanların sorunlarını ileterek ortak çözüm konusunda bilgi alışverişinde bulundu. Kadın Kurulu sözcüsü Özlem Özgüner, Eş Başkanlardan toplantılarının düzenli yapılabilmesi için yer talebinde bulundu. Özgüner, kadın çalışanların daha aktif olması için imkân olmadığına yönelik kendilerine yönelen bir tablo olduğunu dile getirdi. Özgüner, kadınların ikinci beklentisinin ise taşeron çalışanların özlük haklarının iyileştirilmesi olduğunu aktararak, bu durumun düzenlenmesini talep etti. Özgüner, "Sevginin paylaşımdan oluşacağına inanıyorum. Belediyede memurlar, işçiler, mavi kentliler ve hizmet alımı diye bir bakış açısı var. Kadınlar aslında birbirini anlayabilir ve birçok şeyi de paylaşabilir. Önümüze çıkan şuan bu iki temel sorun var. Kadın kurulundan ciddi bir beklenti var. Bugüne kadar belediyede oluşmuş, oluşabilecek en önemli bileşen olarak görüyorum" dedi.

“KADINLARA KARŞI OLUŞMUŞ ZİHİNSEL ALGIYI KIRMAK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”
Eş Başkan Çoban ise, kadınlara yönelik çalışmaları nedeniyle kurula teşekkür etti. Kadın kurulunun sadece mevcut sorunların çözücüsü olmadığını aynı zamanda yapılacak kadın aktivitelerinin tamamının planlayıcısı olması gerektiğini ifade eden Çoban, "Kadın kurulunun işleyiş tarifinde sadece kendisine gelen sorunları kadın bakış açısıyla yaklaşması, kadın bakış açısıyla ilgili birimler ile çözüme kavuşturulması kurulun bir görevi, bir rolüdür. Ama esasen ekonomiden ekolojiye birçok noktada fikir üreten, fikirlerinin ilgili kurum içerisinde yer bulmasını sağlayan aktivite eden bir rolü var ki bu sorun giderici bir rol de oynayacak. Çünkü birçok alanda ekonomi, istihdam yaratamazsak birçok noktada kadınların istihdamına dair gelen taleplere cevap olamayacağız. Bu yüzden kentimizde kadın istihdam alanlarını da düşünmek bizim görevimizdir" dedi.

“KADINA DÖNÜK İSTİHDAM VE SOSYAL ÇALIŞMALAR YAPMAMIZ GEREKİYOR”
Taşeron sorununa da değinen Eş Başkan Çoban, bu sorunun sadece Van’da değil ülkenin genelinde yakıcı bir sorun olduğunu ve buna kesin bir çözüm getirilmesi gerektiğini söyledi. Çoban, kadın kurulunun kurum içerisinde yaptığı sorun tespitlerinin doğru tespitler olduğunu bu sorunların çözümü noktasında herkesin ortak tartışıp üretmesinin hem çalıştıkları kurumu düşünen hem de kurumdaki her bireyi özelliklede kadın çalışanları öncelikli düşünen bir görevlerinin var olduğunu dile getirdi. Çoban, "Kentimizin menfaatini düşüneceğiz hem ekonomik hem estetik hem ekolojik noktasında ama bütün bu paydaları kadın adaletiyle gözden geçiren bir planlamaya da sahip olmak durumdayız. Kurumumuzun olanakları başka kurumlardan daha elverişlidir. Bu yıl ki kadın bütçemiz sınırlıdır ama takviye de yapabiliriz. Kentimizde kadına dönük bazı çalışmaları yoğunlaştırmamız gerekiyor. Bu çalışmalar hem istihdam yaratacak çalışmalar olmalı hem de sosyal çalışmalar olmalıdır. Çünkü kentimizde kadınların nefes alabileceği alan çok az. Eşiniz veya çocuğunuz yanınızda olmazsa, tek yaşayan bir kadınsanız Van’da gidebileceğiniz bir yer yok. Kadınlara karşı oluşmuş zihinsel algıyı kırmak için çeşitli çalışmalar yapacağız” dedi.
Kadın cinayetlerine değinen Çoban, ölüme teşvik edilen kadınların cenazelerini taşımadan önce kadınlar için neler yapılabileceğinin ve bu ölümlerin önüne nasıl geçilebileceğinin tartışılması gerektiğini söyledi.

Bakmadan Geçme