İZMİR'DEN GELEN KARDEŞLİK

Torbalı Ticaret Odası 80. Yıl İlköğretim Okulu, kardeş okul projesini bu sene de sürdürüyor. Okul, bu yıl kardeş okulunu Van'dan seçti.
23 Ekim 2011 tarihindeki 7.2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle "Deprem sonrası Van'ı unutmadık" temasıyla bu kenti tercih eden 80. Yıl İlköğretim Okulu, Van'ın Edremit ilçesinde bulunan Hilmi Irak Ortaokulu ile imzaladığı protokol kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Okulda, bu proje ve etkinlikler hakkında bilgi içeren bir köşe oluşturulacak. Okulların yönetimleri tarafından seçilecek öğrencilerin karşılıklı ziyaret etmeleri sağlanacak. Öğrenciler arasında mektup arkadaşlığı oluşturulacak. 1 yıl sürecek olan protokol süresince öğrenciler birçok etkinlik yapacak.
Projeye destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Torbalı belediyesi, Ticaret Odası ve bazı işadamları ile öğrenci velilerine teşekkür eden Okul Aile Birliği Başkanı Ersin Altan, Aralık ayı içinde bir grup öğrenci ile birlikte Van Edremit'teki kardeş okulu ziyaret edeceklerini söyledi. Altan, "Van depremi hepimizi üzdü ve özellikle Vanlı çocuklarda derin acılar bıraktı. Aradan bir yıl geçmesine rağmen biz o bölgede yaşayan çocuklarımızı unutmadık ve Van'dan bir kardeş okul belirledik. Protokol de imzalandı. Bu kapsamda birçok etkinlik düzenlenecek. Aralık ayında da Van'a gitmeyi planlıyoruz" diye konuştu.
Şırnak ve Hakkari Yüksekova'da bulunan ilköğretim okullarıyla geçtiğimiz yıl kardeş okul projesi yürüten 80. Yıl İlköğretim Okulu, bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenlemişti. Doğu Anadolu Bölgesi'nde kardeş okul seçilen okullarda öğrenim gören öğrenciler Torbalı'ya gelmiş, bir grup Torbalılı öğrenci de Şırnak ve Hakkari'ye gitmişti.

vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme