İzmir'de deprem

Ege'de deprem meydana geldi. Birçok ilde paniğe yol açan deprem İstanbul, Bursa ve Balıkesir'de de hissedildi. AFAD depremin büyüklüğünün 6,6 şiddetinde olduğunu duyurdu.

İzmir açıklarındaki deprem nedeniyle Bornova ve Bayraklı ilçelerindeki bazı binalar yıkıldı.

Merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrası kent genelinde çok sayıda binada hasar oluştu.

Kentte Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yüksek katlı bazı binaların yıkıldığına yönelik ihbarlar geldi.

Enkaz altında kalanların kurtarılması için çalışma yürütülüyor. 

3 KİŞİ ENKAZDAN YARALI OLARAK ÇIKARILDI
1593 Sokak'ta deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazından 3 kişi yaralı çıkarıldı.

Öte yandan vatandaşlar, ağır hasar gören binaları tahliye etmeye devam ediyor.

Vatandaşların panik yaşadığı deprem sonrası ana arterlerde trafik sıkışıklığı yaşanıyor.

Sarsıntı 30 saniye sürdü. Depremin derinliğinin 16 km olduğu duyuruldu.

Ege'deki deprem Marmara bölgesinde de hissedildi

İzmir'de yaşanan deprem Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Yalova'da da hissedildi.
Seferhisar açıklarında 16 kilometre derinlikte yaşanan 6,6 büyüklüğündeki deprem Marmara bölgesindeki vatandaşları da sokağa döktü
Özellikle Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Yalova'da vatandaşlar deprem sonrası soluğu sokaklarda aldılar.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU, CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN'DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Soylu: "Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 bina yıkılma ihbarı geldi. Uşak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydın ve Muğla’da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir.Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir.Geçmiş olsun"

İbrahim Kalın:"İzmir açıklarında meydana gelen deprem sonrası zarar gören vatandaşlarımıza büyük geçmiş olsun. Devletimiz tüm kurumlarıyla harekete geçmiştir.  Arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak için yetkili kurumların yönlendirmelerine uyulması hayati öneme sahiptir."

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: "5 bina yıkıldı, enkaz altında vatandaşlarımız var"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir’de meydana gelen depremde 5 binanın yıkıldığını ve enkaz altında kalan vatandaşlar olduğunu belirterek, tüm bakanlıkların seferber olduğunu söyledi.

Batman İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılmak üzere Batman'a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, burada İzmir'de meydana gelen depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, "Bugün Ege Denizinde İzmir’imizin Seferihisar ilçesi sınırları içerisinde 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem çevresinde Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık. Enkaz altında da vatandaşlarımız var. Hemen AFED Koordinasyon Merkezi valiliğimiz bünyesinde oluşturuldu ve tüm bakanlıklarımız, İçişleri Bakanlığımız, AFAD'ımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak tüm birimlerimiz İzmir ilimize ve ilçelerimize yönlendirilmiş durumdadır. İnşallah tüm ekiplerimizi seferber etme suretiyle vatandaşlarımızın yaralarını hızlı bir şekilde saracağız. AFAD Koordinasyon Merkezi kuruldu valiliğimiz bünyesinde. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ilgili bakanlıklar olarak olay yerine hemen intikal ediyoruz. İnşallah hızlı bir şekilde enkaz altında kalan vatandaşlarımıza enkaz çalışmaları yapıp, bu suretle vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için hızlı bir şekilde seferber olacağız. Tüm İzmir’imize, tüm Türkiye’mize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.
Bakan Kurum, konuşmalarının ardından Batman programını yarıda keserek İzmir'e hareket etti.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'den 'gerekli olmadıkça trafiğe çıkılmaması' uyarısı

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kurtarma ekiplerinin olay mahallerine rahatlıkla ulaşabilmesi için sivil araçların gerekli olmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu.

İzmir Valisi Köşger, "Bize intikal eden can ve mal kaybıyla ilgili henüz bilgi yok. Kriz merkezine geçeceğiz, gelen bilgiler neyse aktaracağız." dedi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan ( AFAD) yapılan açıklamada, Ege Bölgesi genelinde hissedilen deprem sonrasında İzmir ve Aydın başta olmak depremden etkilenen tüm illerde, alan tarama çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca TSK tarafından havadan tarama çalışmaları yürütülmektedir” denildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan(AFAD) Ege Denizi Seferihisar açıklarında 6.6 büyüklüğünde gerçekleşen deprem sonrası açıklama yapıldı.

Ege Bölgesi genelinde hissedilen deprem sonrasında İzmir ve Aydın başta olmak depremden etkilenen tüm illerde, alan tarama çalışmalarının devam ettiği belirtilirken, TSK tarafından havadan tarama çalışmaları yürütüldüğü kaydedildi. Deprem sonrasında, tüm Bakanlık ve İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezlerinin teyakkuza geçirildiğinin belirtildiği açıklamada; Afyon, Bursa, Sakarya Kütahya, Eskişehir, Çanakkale, Muğla ve Balıkesir, Manisa, Konya, Denizli ve Uşak İl AFAD Müdürlükleri bölgeye sevk edilmiş, AFAD il ve birlik müdürlükleri teyakkuz haline geçirilmiştir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmeye göre İzmir, Muğla ve Aydın illerinde toplam 115 sahada enerji ve 10 sahada ise servis kesintisi bulunmakta olup kesintilerin giderilmesi için ekipler çalışmaktadır. Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, arama-kurtarma, sağlık, destek çalışmalarının kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, tüm çalışma grupları, 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerektiğine vurgu yapılan açıklamada vatandaşlar için şu uyarılarda bulunuldu;" Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Depremden sonra evler terk edilirken, ortamda herhangi bir doğalgaz kokusu olmaması halinde, doğalgaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır. Vatandaşlarımız, acil yardıma ihtiyaç duymadıkları sürece, telefonlarını kullanmamalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır. Gelişmeler ve bölgedeki deprem aktivitesi, İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından 7/24 takip edilmektedir."

iSTANBUL VALİSİ ALİ YERLİKAYA'DAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM AÇIKLAMASI
Vali Yerlikaya, "İstanbul'dan İzmir'e; İl AFAD'dan 2 araç,7 arama kurtarma personeli, 2 köpek, 2 araç,70 İHH personeli, 20 AKUT personeli, 100 İBB itfaiye personeli,10 itfaiye aracı ve 2 otobüs, İl Sağlık Müdürlüğü'nden 10 kişilik 2 UMKE ekibi yola çıktı." açıklamasında bulundu.

 

Bakmadan Geçme