İZMİR VANLILAR DERNEĞİ ÇITAYI YÜKSELTTİ

Kurulduğu günden bu yana İzmir'de Van'ın tanıtımına, kültürüne yönelik çalışmalar yapan, Vanlıların ve Van'a gönül veren Van dostlarının birlik beraberliğine katkı sağlayan İzmir Vanlılar Derneği, yeni modern hizmet binasına kavuşuyor. Karabağlar ilçesinde yapımı tamamlanmak üzere olan hizmet binası yakında törenle hizmete açılacak.

Burhan Ergin

İzmir'de Vanlılar arasında birlik beraberliği ve dayanışmayı sağlamak, Van'ın tanıtımını yapmak ve kültürünü yaşatmak amacıyla kurulan İzmir Karabağ Vanlılar Derneği yeni modern binasına kavuşmak için gün sayıyor. Dernek Başkanı Ercan Turan, İzmir'de Van'ın tanıtımına, kültürüne katkı sunmak, Vanlılar ve İzmir'de yaşayan Van dostları arasında birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla başarılı çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

"İzmir Vanlılar Derneği hizmet çıtasını yükseltiyor"

Derneğin kuruluş amacını özetleyen Başkan Ercan Turan, "İzmir Vanlılar Derneği, çalışma alanını sınırlamadan İzmir merkez olmak üzere Ege Bölgesi ve Türkiye içinde veya yurt dışında ikamet eden öncelikle Vanlılar ve Van'a gönül veren Van dostları arasında birlik ve dayanışmayı sağlamak, hemşehrilerimizin ve dostlarımızın kaynaşmalarını, sosyal ekonomik ve kültürel düzeylerini yükseltmek üzere kurulmuştur. Derneğimiz dini, dili, rengi kökeni ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında yaşayan tüm vatandaşlarımızı kucaklamayı esas almıştır. Dernek çalışmalarımıza herkesi ortak etmek ve imkanlarımızı herkesle paylaşmak üzere Türkiye için her alanda sorumluluk alarak örnek olmak istiyoruz. Bahane bularak sorumluluktan kaçmak yerine çözümün parçası olmak derneğimizin temel amaçlarındandır. İzmir Vanlılar Derneği hizmet çıtasını yükselterek gurur duyulacak projeler hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor. İzmir'in farklı ilçelerinde kurulan Van dernekleriyle dayanışma içindeyiz. İzmir'de ben değil biz olma anlayışıyla hareket ediyoruz. Çabalarımızda derneğimize maddi ve manevi destek sağlayan, yüreğiyle her daim yanımızda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Tüm Vanlılardan maddi ve manevi destek bekliyoruz" dedi. 

"Amacımız Van'a Vanlılara ve Van dostlarına hizmet etmektir"

Yeni hizmet binası hakkında bilgi veren Başkan Turan "İzmir Vanlılar Derneği İzmir'de saygınlığı ve etkinliği olan sivil kuruluştur. 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü ve 2 Nisan Van'ın kurtuluş günlerimiz başta olmak üzere çeşitli kültürel ve sosyal etkinlikler düzenleyerek Van'ı ve kültürünü tanıtıyoruz. İzmir'de Vanlılara yakışan, kültürel ve sosyal etkinliklerimiz gerçekleştirebileceğimiz hizmet binasına ihtiyacımız vardı. Yapımı tamamlanmak üzere olan yeni dernek binamızı kısa bir süre sonra hizmete açacağız. Eski dökülmüş bir binayı yeniden tasarlıyoruz. 1.5 aylık inşaat süresi içerisinde üye, yönetici ve kurum kuruluşlardan herhangi bir destek almadan binamızı tamamlıyoruz. Binamızın birinci katında taziye evi, lokal, toplantı salonu, müdüriyet, çay ocağı, depo ve toplantı salonu olacak. Salonumuz seminer, eğitim, nişan, sünnet ve özel günlerde hizmet verecek. İkinci katında başkanlık, yönetim kurulu, misafir odası, kütüphane, teras katta sergi salonu, atölye, kadın kolları ve gençlik kolları ofisi olarak kullanılacak. Derneğimizde Van kitapları, fotoğrafları gibi bilgilendirici ve tanıtıcı kaynak eserler de bulunacak. Zaman zaman kadınlarımız arasında Van yemekleri, Van manileri, Van sözlüğü ve şivesi üzerine kültür etkinlikleri de yapacağız. İzmir Derneği buram buram Van kokacak. Amacımız Van'a, Vanlılara ve Van dostlarına hizmet etmektir. Amacımız birlik beraberlik ve dayanışma için kurulan derneğimizi daha etkin hale getirmektir. Destek ve katkılarını sunmak isteyen tüm Vanlı hemşehrilerimiz ve dostlarımızın desteklerini bekliyoruz" dedi.

VANLILAR DESTEK OLUYOR

Proje çalışmalarını dernek halkla ilişkiler kurulu başkanı Yaşar Kara'nın yürüttüğü yeni hizmet binası yapımına Vanlı iş adamları Selami Coşkun ve Özgür Mihyaz 64 torba kalekim, 20 torba alçı malzeme, dernek başkan yardımcısı Yılmaz Kaya ve bazı Vanlılar da maddi ve manevi destekte bulundu. 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme