İzmir Vanlı İş Adamları Gecede Buluştu

Van İş Adamları Derneği geleneksel birlik ve beraberlik gecesi düzenledi. Gecede konuşan VİŞAD Başkanı Doğan Bayram ‘’ Van’da yaşayan aileleri İzmir’e, İzmir’de ikamet eden aileleri Van’a götürerek dayanışmaya, kardeşliğe katkıda bulunduk” dedi.

Vansesi Haber Merkezi

Van İş Adamları Derneği İzmir’de birlik ve beraberlik gecesi düzenledi. Wyndham Plaza’da gerçekleşen geceye CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, VİŞAD Başkanı Doğan Bayram, Van Gölü Canavarı filminin yapımcısı ve sarkıcı Mustafa Çetin, İş Adamları; Ömer Balkaş, Emin Izgın, Yusuf Vangöl, Mustafa Tümer, Mustafa Aker, Fatih Elalmış, Ferhat Özmen, Malik Yılmaz, Rasim Faik, Metin Yardımcısı, Vanlı Sanatçılardan Nurettin Çiçek, Celal Yarıcı  ve dernek üyeleri katıldı.

İzmir ile Van kardeş şehirdir

Gecede konuşan VİŞAD Başkanı Doğan Bayram, geceye katılan teşekkür ederek şunları  söyledi: ‘’ Bugün sizinle birlikte olmanın heyecanı ile VİŞAD’ın son 6 aylık çalışmaları hakkında bilgi vermek istiyorum. Bilindiği gibi Türkiye’nin en temel sorunu olan kentsel dönüşümdür. Bizde kentsel dönüşümle ilgili çeşitli banklarla işbirliği yaparak Vanlı müteahhitlerimizin ve komşu ilimiz olan Ağrılı müteahhitlerin katıldığı bilgilendirici toplantılar düzenledik. Kardeş şehir çalışması yaptık. Yaklaşık bir yıldır İzmir ile Van kardeş şehirdir. Bu projeye destek veren gönüllülerle birlikte Van’da yaşayan aileleri İzmir’e, İzmir’de ikamet eden aileleri ise Vana götürerek dayanışmaya, kardeşliğe katkıda bulunduk. Dernek çalışmalarımız farklı etkinliklerle devam edecek’’ dedi.

Van’ın zengin kültürü İzmir’de

Sözlerine geçtiğimiz yıllarda yaşanan depremde hayatını kaybedenleri anarak başlayan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ‘’ Van denince aklımıza depremde yaşadığımız acılar geliyor. Bu acıları hep beraber sarmaya çalıştık. Buradan tüm Vanlı hemşerilerimize bir kez daha geçmiş olsun diliyorum. Umuyorum el birliğiyle kalan sorunları da kısa zamanda çözeriz. Türkiye kardeşlik ve kucaklaşmasıyla Dünya’ya örnek olacak dayanışma sergiledi. İnşallah bir daha bu acılar yaşanmaz. Ama böyle anlarda hep beraber olduğumuzu, bu acıların üstesinden birlikte geldiğimizi bütün Dünya’ya gösterdiğimizi söyleyebilirim. Van’ın zengin kültürü İzmir’de Türkiye’de yaşatılmakta, yaşanmaktadır. Bunun için sizleri kutluyorum. Ülkesine bağlı değerlerine bağlı, inançlarına bağlı hemşerileri için çalışan girişimci insanlarsınız. İzmirlilik, İzmir’de doğmak atalarının, dedelerinin burada yaşıyor olması değildir. Özgür duruşunuzla, kadınlara verdiğiniz değerle, herkesin inançlarını gösterdiğiniz saygıyla, özgürce yaşadığınız ortamla, ibadet özgürlüğünüzle, bütün etnik yapılar ile barış içerisinde beraber yaşamınızla, haksızlıklara hukuksuzluklara başkaldırışınızla tam manasıyla İzmirli olmuşsunuzdur demektir. Bu açıdan hepinizi kutluyorum ‘’ diye konuştu.

Geleneksel birlik ve beraberlik gecesinde Vanlı sanatçılardan Mustafa Çetin ile  Celal Yarıcı   mini konser verdi. Gece Vanlı İş Adamları Ömer Balkaş, Emin Izgın, Yusuf Vangöl, Mustafa Aker, Fatih Elalmış, Rasim Faik, Malik Yılmaz’a yaptıkları hizmetlerden dolayı plaket verilmesiyle son buldu.

 

Bakmadan Geçme