İzmir Van Dernekleri Şölende Buluştu

İzmir’de Çiğli Vanlılar Derneği tarafından düzenlenen ‘Ayran Aşı Balık Başı Şöleni’nde bir araya gelen Vanlılar hasret giderip, dostluklarını güçlendirdiler. Şenliğe Çiğli Belediye Başkanı Hasan Aslan Ege Van Dernekleri Federasyonu Başkanı, Karşıyaka, Bornova, Balçova, Vanlılar Dernek başkanları ve üyeleri katıldılar.

Berk İlhan

İzmir’de yaşayan Vanlılar ve Van dostları Çiğli’de düzenlenen “Ayran Aşı Balık Başı” şöleninde buluştular. Çiğli Vanlılar Dernek Başkanı İhsan Turan tarafından düzenlenen şenliğe yüzlerce kişi katıldı.

Şenlikte bir konuşma yapan İhsan Turan Vanlıların yaşadıkları her yere hızla uyum sağladıklarını, çevre edindiklerini, saygınlık gördüklerini belirten Turan, “ İzmir’de çok sayıda Vanlı hemşehrimiz yaşıyor.  Vanlılar arasında güç birliği sağlamak, İzmir ve Van arasında dostluk bağnı güçlendirmek, Van’ın kültürel değerlerini tanıtmak üzere her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz  “ Ayran aşı, Balık Başı Şöleni”  bu yılda büyük bir ilgi gördü. Şenliğimizde Vanlılar ve İzmirli Van dostları bizleri yalnız bırakmadılar. Başta Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan,  Ege Vanlılar Federasyonu Başkanı İshak Beyazıt ve bütün katılımcılara gönülden teşekkür ediyorum” dedi.     

Şenliğe Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Ege Vanlılar Federasyonu Başkanı İshak Beyazit Karabağlar Vanlılar Dernek Başkanı Ercan Turan, Bornova Vanlılar Dernek Başkanı Yılmaz Gürbüz Karşıyaka Vanlılar Dernek Başkanı Hasan Koç, Balçova Vanlılar Dernek Başkanı Ömer Savur, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ile sivil toplum kuruşlarının başkan ve yöneticileri, Vanlı aileler ve Van dostları katıldı.

Şenliğe katılan davetlilere ayran aşı,  otlu Van peyniri,  tandır ekmeği ve semaver çayı ikram edildi.  Şenlik Van yöresi halk oyunlarının sergilenmesi, Van türkülerinin seslendirilmesiyle  ve  halaylarla son buldu. 

Bakmadan Geçme