İYİ PARTİ VAN İL BAŞKANI SELİM ÖZGÖKÇE: EN BÜYÜK SORUNUMUZ İŞSİZLİK

Ülkemizde ve ilimizde her geçen gün artan işsizlik sorunuyla ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Van İl Başkanı Selim Özgökçe, 'İşsizlik ülkemizin ve ilimizin en büyük sorunlarından biridir. İŞKUR pırıl pırıl gençlerimizin umut kapısı oldu. İstihdam sorunlarını ve esnaflarımızın sıkıntılarını konuşmak, tartışmak ve somut çözüm önerileri geliştirmek için ilimizde güçbirliği oluşturulmalıdır. İlimizin işsizlik sorununu çözmek için parti olarak elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Yeter ki yetkililer çözüm için çaba sarf etsin. Bize ne düşerse seve seve katkı sunmaya hazırız' dedi.

Rıdvan Can - Burhan Ergin

İYİ Parti Van İl Başkanı Selim Özgökçe, gündemi gazetemize değerlendirdi. Özgökçe, Taliban’ın Afganistan’a girmesiyle ülkemize başlayan göç sorununun endişe yarattığını belirterek, “Afganistan’dan gelen göçmenler bizleri rahatsız ediyor. Çünkü içlerinde kadın, yaşlı, çocuk yok. Bellerinde sırt çantaları, belli yaş aralığında genç insanlar Van’a göçüyor. Bu gençler nasıl 2 bin 500 kilometre yolu kat edip İran üzerinden Türkiye’ye bu kadar rahat girebiliyorlar” diye konuştu.

“Partimize olan önyargılar ortadan kalktı”

İYİ Parti’ye yönelik ilk zamanlarda ön yargıların olduğunu belirten Özgökçe, “İlk zamanlarda partimizin ve Genel Başkanımız Meral Akşener’in sürekli ‘FETÖ’cülükle suçlanması nedeniyle vatandaşlar partimize başka gözle bakıyordu fakat genel başkanımız ve milletvekillerimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde verdiği FETÖ’nün siyasi ayağını araştırın önergesiyle bu suçlamayı bertaraf etti. Verilen önerge de AK Parti ve MHP’liler tarafından reddedildi. Bize atılan iftiraların tamamının asılsız olduğu ortaya çıktı. İnsanların artık partimize bakış açısı değişti. Merkez sağ seçmenin buluşma adresi olup sempati duymaya başlandı. 3 buçuk yıldır il başkanlığı görevini yürütüyorum halen de korumam yok. İnsanların içine rahat bir şekilde girip çıkabiliyorum. Van’ın her mahallesine istediğim zaman gidip geliyorum. Partimiz adına sahada çok rahat bir şekilde insanlarımızın sorunlarını dinliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hedefimiz Van’da ikinci parti olmak”

Van’da İYİ Parti’ye yoğun ilginin olduğunu söyleyen Özgökçe, “3 buçuk yıl önce bayrağını teslim almış olduğum İYİ Parti Van İl Başkanlığı görevimde her ne kadar ilk zamanlarda sıkıntılı bir süreç geçirdiysek de bugün emeklerimizin karşılığını almaya başladık. İYİ Parti olarak bugün Van’da 3 bin 500 üyemiz bulunuyor. Hedefimiz yılsonuna kadar 5 bin üye yapmak, bu yönde çalışmalarımız sürüyor. Genel Başkanımız Meral Akşener’in toplum tarafından sevilip teveccüh edilmesi bizleri son derece mutlu ediyor. Genel Başkanımızın Van ziyareti çok güzel geçti. İnsanlar partimize ve genel başkanımıza çok büyük ilgi gösterdi. Genel Başkanımıza ilginin bu kadar yoğun olması bizleri fazlasıyla memnun etti. Teşkilat olarak gururlandık. Partimize ve genel başkanımıza en ufak bir tepki veya kötü söz edilmedi. Bu da ayrıca bizleri sevindirdi. Çünkü ülkemizin birçok yerinde partimizin esnaf ziyaretleriyle ilgili bir takım sıkıntılar yaşanmış olsa da Van’da böyle bir şey yaşanmadı. Van halkı genel başkanımızı bağrına bastı. Vanlılar ne kadar misafirperver olduğunu, kadim bir halk olduğunu bir kez daha gösterdi. İl Başkanlığını aldıktan sonra hemen teşkilatlarımızı kurarak çalışmalarımıza başladık. Genel seçimlerde çok zorlu bir süreç geçirdik. Kendimize göre de başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Önümüzdeki seçimlerde hedefimiz Van’da ikinci parti konumuna gelmektir. Ülkemizde günden güne hızla büyüyen partimizi bu bölgede de büyütmek için çalışıyoruz. Şuan her an seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Mahalle temsilciliklerimizi belirleyerek sandık başkanlarımızı atıyoruz. Birçok mahallemizde bu çalışmaları tamamladık. Kırsal mahallelerimizde bazı eksikliklerimiz var. Onları da gidermek için çaba sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Devletimiz bütün kademeleriyle selin yaralarını sardı”

Başkale’de meydana gelen sel felaketinden dolayı devletin bütün kademeleriyle vatandaşların yanında olduğunu söyleyen Özgökçe, “Başkale’de meydana gelen sel felaketinden dolayı mağdur olan ailelerimizin dertlerini, sıkıntılarını, sorunlarını paylaşmak için ziyaret ettik. Esenyamaç Mahallesinde devletimizin bütün organları orada çok güzel çalışıyordu. Bizden bir iki gün önce sayın valimiz sel bölgesini ziyaret etmişti. Biz ziyaret ettiğimizde vali yardımcısı, kaymakam oradaydı. Devlet Su İşleri ve belediye ekipleri orada çalışmalarını sürdürüyordu. Jandarma Genel Komutanlığında üst düzey isimler halkımızın yaralarını sarmak için oradaydı. Biz hepsiyle konuşma fırsatı bulduk. Devletimizin bütün kademeleri Başkale’de yaraları sarıyordu. Emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Biz siyasi amaçla oraya gitmedik. İnsanlarımızın bir nebze olsun yaralarını sarmak için gittik. Başkale’nin bir köyümüzde yaşanan selden dolayı sıkıntı vardı. Sayın Valimizi bilgilendirdikten sonra sorun hemen çözüldü. Bu anlamda sayın valimize de teşekkür ediyoruz. Biz işini yapmayanları eleştirdiğimiz gibi yapanlara teşekkür eden bir partiyiz” dedi.

“Sınırımız namustur, korunmalıdır”

Göçmen sorunuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Özgökçe, “Göç meselesi bugünün sorunu değil. Yaklaşık 4 yıldır İran üzerinden Van’a göçmenler geliyor. Özellikle bu göçmenler gelirken Kapıköy Sınır Kapısını kullanıyorlar. Sadece Afgan göçmenler Van’a gelmiyor. Ciddi bir şekilde İranlılarında Van’a kaçak olarak gelip sığınmacı olarak kalıyor. Bunlar ayrıca devletten bir miktarda destek alıyor. Bizim bununla ilgili bir şikayetimiz yok fakat şuan Afganistan’dan gelen göçmenler bizleri rahatsız ediyor. Çünkü içlerinde kadın, yaşlı, çocuk yok. Bellerinde sırt çantaları, belli yaş aralığında olan genç insanlar Van’a göçüyor. Bu gençler nasıl 2 bin 500 kilometre yolu kat edip İran üzerinden Türkiye’ye bu kadar rahat girebiliyorlar. Bugün inanın normal bir insan onlar kadar rahat geçemez. Ben bunların birileri tarafından getirildiğini düşünüyorum. Aksi takdirde sınır kapısında kimse elini kolunu sallayarak geçemez. Geçtiğimiz ay bir arkadaşımızı yurt dışına gönderecektik. Samimi söylüyorum elinde vizeli pasaportu olmasına rağmen kapıdan geçmesi 5 saat sürdü. Sınırımız namustur, korunmalıdır. Devlet yetkilileri acilen bununla ilgili gereken tedbirleri almalıdır. Gelen göçmenler ayrıca ülkemiz için de tehdit oluşturuyor. Yaş gruplarına bakıyoruz hepsi genç, ben onları mülteci veya sığınmacı olarak görmüyorum. Basın mensuplarının bu konu üzerinde çalışıp insanları aydınlatması gerekir” şeklinde konuştu.

“Kapıköy’ün kapalı olması Van için çok büyük bir kayıp”

Pandemi tedbirleri kapsamında İran tarafından kapalı tutulan Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılması için milletvekillerinin çaba sarf etmesi gerektiğini söyleyen Özgökçe, “Bugüne kadar yerelde hiçbir il başkanını, milletvekilini eleştirmedim. Onların yapmadıkları işler üzerinden prim yapmak bize yakışmaz. Keşke Van için çalışıp çaba sarf etseydiler. Seçimde halk onların karne notunu verecek. Ben milletvekillerin çalışmalarını iyi de görsem yetersiz olduğunu düşünüyorum. İlla ki milletvekillerin kendi çalışmaları vardır. Sonuçta milletvekili olan bir insan sokağa çıkıp gezdiğinde alnı ak başı dik yürümek ister. Bununla alakalı milletvekillerinin bir takım çalışmalar yaptığını da biliyorum ama Van için yeterli mi? bunu konuşmamız gerekiyor. Çünkü Van’ın büyük sorunları var. İnsanlar şuan ciddi bir şekilde ekonomik sıkıntı yaşıyor. Yardıma muhtaç insan sayısı her geçen gün katlanıyor. Kapıköy Sınır Kapısı İran tarafından halen kapalı tutuluyor. Milletvekillerimizin bu sorunun çözümü için öncülük etmesi gerekiyor. Van’ı ekonomik olarak rahatlatan en büyük etken Kapıköy Sınır Kapısı’dır. Açılması halinde esnaf rahat bir nefes alacak. Bu kapı açılmadığı sürece kimse milletvekillerimiz çalışıyor diyemez. Eleştirmek için söylemiyorum ama Van’ın en büyük geçim kaynaklarından biri İran’dan gelen turistlerdi. Bununla ilgili bir çalışma yaptım. TÜRSAB Başkanımız Cevdet Özgökçe’den bazı raporlar almıştım. 2019 yılında 530 bin İranlı turist ilimize giriş yapmış. Bunların bir kısmı Antalya bir kısmı başka illere gidiyor ama büyük bir kısmı da Van’da kalıyor. Van’da kalan İranlıların kişi başına bin dolar harcadığı tespit edilmiş. İranlıların Van’a gelememesi Van için çok büyük bir kayıptır.  Bu kaybı gidermek için yetkililerin derhal çözüm bulması gerekmektedir” diye konuştu.

“İşsizlik sorununun çözümü için güçbirliği oluşturulmalıdır”

Van’da her geçen gün artan işsizlik sorununa değinen Özgökçe, “İşsizlik ülkemizin en büyük sorunlarından biridir. İlimizde her geçen gün işsizliğin artması nedeniyle gençlerimiz çalışmak için il dışına farklı illere gidiyor. Kapıköy Sınır Kapımızın kapalı olması nedeniyle ilimizde işsizlik daha çok hissediliyor. Siyasi kimliğimin yanında esnaf olarak da işsizliği değerlendirecek olursam ilimizde her geçen gün işsizlik katlanıyor. Kendi işyerimde geçen yıl 8 kişi istihdam ediyorken bu yıl yüzde 50 kapasiteyle 4 kişi çalıştırıyorum. Hatta bazen oğlumun gelip işlerimde bana yardımcı olmasını istiyorum. Şuan gerçekten esnaflarımızın ekonomik olarak durumu çok kötü. Esnaflarımız vergi, muhtasar, SGK, stopaj, elektrik, doğalgaz, kira gibi ödemelerini yapmakta çok büyük sıkıntı yaşıyor. Gelir gideri karşılamıyor. Bugün ilimizde kafeteryalarda pandemiden önce 50 kişi istihdam eden işletmeler bugün 3’te birini istihdam ediyor. İŞKUR pırıl pırıl gençlerimizin umut kapısı oldu. Esnaflarımızın ve istihdam sorunlarını tartışmak ve somut çözüm önerilerini geliştirmek için ilimizde güçbirliği oluşturulmalıdır. İlimizin işsizlik sorununu çözmek için parti olarak elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Yeter ki yetkililer çözüm için çaba sarf etsin. Bize ne düşerse seve seve katkı sunmak isteriz” dedi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme