İTİRAZLAR ÇIĞ GİBİ

Serkan ASLAN:
Van'da, geçtiğimiz ay askıya çıkarılan yeni imar planı ile ilgili itiraz başvuruları sona ererken, toplam 10 bin 972 itirazın yapıldığı açıklandı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü'nde geçtiğimiz ay askıya çıkarılan yeni imar planının itiraz başvuruları il müdürlüğünde sona erdi. Arsasında okul, yol, park veya yeşil alan belirlenen vatandaşlar bir ay boyunca Çevre ve Şehpircilik İl Müdürlüğü'ne itiraz dilekçelerini sundu. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Van İl Müdürü Mehmet Taha Al, bir ay askıda bekleyen yeni imar planı itiraz başvurularının sona erdiğini belirtti. Van'da 9 bin 988 kişinin itirazda bulunduğunu, Erciş ilçesinde ise 984 vatandaşın itiraz dilekçesi verdiğini anlatan Al, "İlimizde kurumumuza toplamda 10 bin 972 itirazda bulunmuş durumdadır. Biz bu vatandaşlarımızın itirazlarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza göndereceğiz. Burada yapılacak değerlendirmelerde itirazlar ile ilgili çalışmalar yapılacaktır. Şuan itiraz başvurusu yapılmamaktadır. Ama vatandaşın itiraz hakkı var. Biz dilekçesini alırız, ama değerlendirilir mi, değerlendirilmez mi? Onu bilemeyiz. Van Belediye Başkanlığımızda elindeki itiraz belgelerini bakanlığa gönderecektir. Nisan aynının 8'ine kadar itiraz başvuru süresi dolacaktır. Bundan sonraki değerlendirme bakanlığımızın çalışmalarına göre şekillenecektir" dedi.
Askıya çıkarılan yeni imar planı ile ilgili  itirazları gazetemize değerlendiren konun uzmanları, bazı vatandaşların hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü'ne hem de Van Belediyesi'ne de itiraz dilekçesi verdiklerini dolayısıyla bu tür itirazların birinin mükerrer sayılacağını belirterek şunları söylediler:  "  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü'ne 10 bin 972 itiraz yapılmış. Belediye başkanlığına yapılan itirazların da toplamda 10 bin civarında olacağını tahmin ediyoruz.  Gerçek şu ki itirazların büyük bir kısmı mesnetsiz yapılmıştır. Bu tür itirazlar bakanlıkça değerlendirmeye alınmayabilir. Çünkü Büyükşehir olan Van gibi bir kentin yeni imar planına zorunlu ihtiyacı vardır. Yeni imar planı bu anlamda kötü değil ama geliştirilebilir, ortak akılla üzerinde çalışılabilir.  İmar planları hazırlanırken  birilerinin sevinmesi, birilerinin de üzülmesi çok  normaldir.  Planın doğasında var."
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme