İstiklal'den İstikbal'e Kompozisyon ve Mektup yarışması sonuçlandı

Van Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) koordinatörlüğünde düzenlenen İstiklal Marşının kabulü konulu mektup ve kompozisyon yarışması sonuçlandı. Dereceye giren öğrencilere hediyelerini Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez düzenlenen programda verdi.

Vansesi Haber Merkezi

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile TÜGVA koordinatörlüğünde İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’ncü yıl dönümü 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma haftası ile ilgili mektup ve kompozisyon yarışması düzenledi. 152 öğrencinin katıldığı yarışmaya gelen eserler İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Eser İnceleme Komisyonunca değerlendirilerek dereceye giren öğrenciler belirlendi. Ortaokul Ecdada Mektup kategorisinde 1’inci  Nazlıcan Bardak, 2’inci Yusuf Ziya Güngörmüş, 3’üncü Berfin Şahin, Lise İstiklalden İstikbale Gençlik Kompozisyon kategorisinde ise 1’inci Fatih Tonel, 2’inci Emine Saymaz, 3’üncü İlknur Balahan oldu. Yarışmada her iki kategoride de dereceye giren öğrencilere birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın verildi.

Yarışmada kategoriye giren öğrenciler için 12 Mart İstiklal Marşı’nın Milli Marş Olarak Kabul Edilişinin 100. Yıl dönümünde Van Valiliği Alipaşa toplantı salonunda program düzenlendi. Düzenlenen programa Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Vali Yardımcısı Furkan Duman, Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, Büyükşehir Belediyesi Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Esiner Çetin, TÜGVA Başkan Yardımcısı Kasım Şahin öğrenciler ve aileleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Vali Mehmet Emin Bilmez yarışmayı düzenleyen Büyükşehir Belediyesine, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, TÜGVA’ya ve tüm yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür etti. Böylesine yarışmaların her zaman öğrencilerin ufkunu da açtığını dile getiren Vali Bilmez “İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy “Allah bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın “ demiştir. Bundan dolayı İstiklal marşımız sadece bir marş değildir. O dönem yaşanmışlığın dilde sözcüklere yansımasıdır. Allah bir daha bu millete İstiklâl Marşı yazdırmasın!” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından mektup yarışmasında birinci olan Nazlıcan Bardak Mehmet Akif Ersoy’a yazdığı mektubu, kompozisyon yarışmasında birinci olan Fatih Tonel’de yazmış olduğu kompozisyonu okudu.

Program, Vali Mehmet Emin Blimez’in dereceye giren öğrencilere hediyelerini vermesi ve fotoğraf çekimiyle son buldu.

Bakmadan Geçme