İşte CHP'nin 6 maddelik yol haritası!

İşte 'Kürt sorununu ancak biz bitiririz' diyen CHP'nin 6 maddelik çözüm reçetesi...

CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “Terörü ancak CHP olarak biz bitiririz” söylemini bir adım ileri taşıyarak haziran başında hazırladığı çözüm önerisini TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e sunacak. Habertürk’ün ele geçirdiği CHP’nin yol haritası şöyle: 

1. MECLİS’TE KOMİSYON: Yeni Anayasa için kurulan “Uzlaşma Komisyonu” gibi Kürt sorununun çözümü için de Meclis’te kurulacak “Toplumsal Mutabakat Komisyonu”n da eşit temsil ve uzlaşma esas alınacak. 

2. AKİL ADAM GRUBU: Mutabakat komisyonuna yardımcı olmak üzere partilerin belirleyeceği üçer kişiden bir akil adamlar grubu oluşturulacak. Akil adamlar komisyonla, STK’lar ve diğer kesimler arasında köprü rolü üstlenecek. Önerileri komisyona aktaracak. 3. ALTI AY: Komisyon önçalışmalarını 6 ayda tamamlayacak ve mutabakat sağlanan, kamuoyuna deklare edilecek belgeyi hazırlayacak. 

4. HÜKÜMETE SUNUM: Meclis, üzerinde mutabakata vardığı, ortak aklı egemen kılacak mevzuat ve diğer önerileri hükümete iletecek. 

5. UYGULAMA: Uzlaşılan yol haritasını hayata geçirme aşamasına geçilecek. 

6. KAMUOYU DESTEĞİ: Çalışmalara kamuoyunun desteğini sağlayacak Meclis içi ve dışı girişimlerle, kalıcı barış ve toplumsal mutabakatın oluşmasına yönelik programlar uygulanacak. 

‘MODEL CHP’YE AİT’
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu “Toplumsal Mutabakat Komisyonu” modelinin CHP’ye ait olduğunu belirtti. Loğoğlu “G. Afrika’daki komisyon geçmişteki olayları araştırmak için kurulmuştu. Biz ise geçmişe değil, geleceğe bakmak istiyoruz” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme