İstanbul'dan Başkaleli Öğrencilere Yardım Eli

İstanbul Bağcılar’daki Dede Korkut Ortaokul öğrenci ve idarecileri, kardeş okul olarak seçtikleri Van’ın Başkale ilçesindeki Yunus Emre Ortaokulu'ndaki öğrencilere giyim ve kırtasiye malzemesi gönderdi.

İstanbul Bağcılar’daki Dede Korkut Ortaokulu’nda öğretmenlik yaparken Başkale ilçe merkezindeki bin öğrencisi olan Yunus Emre Ortaokulu'na tayini çıkan Damla Bodurlar aracılığıyla maddi durumu kötü olan 600 öğrenciye yardım ulaştırıldı. Okul öğretmeni Bodurlar, daha önceden de İstanbul’da irtibatta geçtiği bir aile tarafından okulla yardım gönderilmesini sağladığını belirterek, “Burada eğitim gören ve mağdur olan öğrencilerimize giyim, kırtasiye malzemesi gönderenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Akif Uludağ ise, mahallede eğitim gören bazı öğrencilerin ailelerinin maddi imkânlarının kısıtlı olduğunu belirtti.
Okuldaki çok sayıda öğrencinin giyecek ayakkabısının olmadığını belirten Uludağ, "Bazı öğrenciler, uzun bir aradan sonra ilk kez yeni kıyafet giyinmenin mutluluğunu yaşadı. İstanbul'dan gelen yardımlar Türkiye'deki kardeşliğin de bir göstergesidir. Kampanyaya destek veren tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilere teşekkür ediyorum" dedi.

Bakmadan Geçme