İSTANBUL VAN KÜLTÜR EVİ AÇILDI

İstanbul'da yaşayan Vanlılar arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, Van'ın tanıtımını yapmak ve kültürünü yaşatmak amacıyla kurulan İstanbul Van Kültür Evi hizmete açıldı.

Burhan Ergin

İstanbul Esenyurt’ta bulunan Van Kültür Evi açılışına Eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik, AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, AK Parti MYK Üyesi, Van Eski Milletvekili Burhan Kayatürk, Eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu, Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül, Esenyurt Belediye Eski Başkanı Necmi Kadıoğlu, İyi Parti Van İl Başkanı Selim Özgökçe, Deva Partisi Van İl Başkanı Semra Odabaşı,  Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, İstanbul Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar, Delta Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz, İş insani Hasan Aydinç, Van Kültür Evi Başkanı Ferhat Kıyak,  Best Van Ceosu İrem Bayram, Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Çelik,  sanatçı Mehmet Öndül, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Eski bakanlardan Van Eski Milletvekili Prof. Dr. Hüseyin Çelik, “Esenyurt’ta Van Kültür Evi’nin açılışını gerçekleştirdik. Esenyurt’ta yaklaşık 90 bin Vanlı var. Bu mekanın ortaya çıkmasında çokça emeği olan eski belediye başkanı Necmi Kadıoğlu’nu, maddi katkılar sunan iş insanlarını, Başkan Ferhat Kıyak’ı ve yönetimini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, Van’ın geçmişten bu yana kadim bir şehir olduğunu, birçok uygarlığa ev sahipliği yaptığını belirtti.

Esenyurt Kaymakamı Vural Karagül, Van’da görev yapmasından dolayı Vanlılara büyük önem verdiğini belirterek, “Milleti yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle millete hizmet etmeye devam ediyoruz. Van’ın benim için çok özel bir yeri var. Çünkü ilk görev yerim Van’dır. Van Kültür Evi’nin hayırlıra vesile olmasını dilerim” diye konuştu.

Doğu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, “Bugün ülkemizin en büyük ili olan İstanbul’da, 7 bin yıllık tarihe sahip Van Kültür Evi açılışını gerçekleştirdik. Çok büyük katlım sağladık. İnşallah Van Kültür Evi gurbette yaşayan Vanlı  hemşehrilerimize en iyi şekilde hizmet  edecektir. Hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Biz birlikte güçlüyüz biz birlikte biriz”

Van Kültür Evi Başkanı Ferhat Kıyak, Vanlıların birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi için çaba sarf ettiklerini belirterek, “Çok büyük bir emek, gayret ve samimiyetle ilk adımı 2014 te attığımız hizmet yolculuğumuzun en güzel meyvesini bugün hemşehrilerimizin hizmetine sunmanın onurunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Van Kültür Evimizin açılış töreni bir kez daha gösterdi ki azim ve kararlılık başarıyı beraberinde getirir. Bu yolculukta maddi ve manevi olarak hiçbir anlamda desteklerini eksik etmeyen başta yönetim kurulumuz olmak üzere, bütün siyasilere, iş adamlarına ve milletvekillerine, davetimize icabet eden tüm Vanlı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bu uzun ve zahmetli yolculukta yaşanan tüm yorgunluğu mutluluğa çeviren bize güç veren ve bugün bu coşku dolu törende de bizleri yalnız bırakmayan başta bütün dernek başkanlarımıza hemşehrilerimize minnettarlığımı bildiriyorum.  Bugün çalışmalarımızı taçlandırarak Van Kültür Evi binamızı hizmete sunduk. Artık kadim şehir Van’ımızın, müjde ve tarih şehri İstanbul’umuzda bir çatısı daha var. İnanıyoruz ki bundan sonra yolumuz daha uzun, yükümüz daha ağır, sorumluluklarımız daha fazladır. Aile olarak hiç şüphe duymadığımız tüm hemşehrilerimizi kendi evlerinde kendi hemşehrilerine hizmet etmeye davet ediyorum. Biz birlikte güçlüyüz biz birlikte biriz. Van Kültür Evi tüm Vanlıların, tüm Van sevdalılarınındır” diye konuştu.

Bakmadan Geçme