İslamköy'den son görev

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in doğup büyüdüğü baba ocağı Isparta’nın Atabey İlçesi’ne bağlı İslamköy’deki cenaze törenine katılmak için Türkiye’nin dört yanından binlerce kişi geldi.

Son yolculuğuna uğurlanmak üzere dün akşam saatlerinde memleketine naaşı getirilen merhum Cumhurbaşkanı Demirel’in öğle namazını müteakip gerçekleşecek cenaze töreni için Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda insan İslamköy’e gelmeye başladı. Tören için yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı İslamköy’de Demirel’in naaşının bekletildiği Şehriban Hatun Camii avlusunda yer alan morgun önünde jandarma nöbeti devam ediyor. Törenin yapılacağı Demirel Külliyesi’ne açılan tüm yollar kapatılırken, otomobilleriyle veya kiraladıkları otobüslerle, minibüslerle İslamköy’e gelenler yürüyerek tören alanına ulaşabildi.

SİYASİLERDEN ÇELENKLER

Törene sabah saatlerinde aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genç Parti imzasıyla Cem Uzan, Bedrettin Dalan, sanatçı İbrahim Tatlıses, şirketler, sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri de ulaştı. TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çelenkleri ise Demirel’in naaşının konulacağı musalla taşının hemen arkasında yer aldı.

Törene katılmak için gelenlerin ilk ziyaret ettiği yer, Süleyman Demirel’in siyasi hayatının tüm izlerinin sergilendiği ve adını taşıyan Demokrasi ve Kalkınma Müzesi oldu. Müze girişinde ziyaretçileri selamlayan Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından yapılan Demirel’in balmumu heykeli, günü ölümsüzleştirmek isteyenlerin fotoğraf çektirdikleri nokta oldu. Külliyede yer alan cami ve müze girişlerinde anı defteri açılırken, yıllarca siyasi arenada Demirel’i desteklemek için yapılan atkılar, bu kez ’Seni Unutmayacağız’ yazısıyla törende ortaya çıktı. 10 liraya satılan atkılar, ’Baba Süleyman Demirel’ yazılı fotoğraflar törene katılanların boyunlarına, ceketlerine asıldı.

Demirel’in fötr şapkasını almayı başaranlardan kendisini onun ’manevi kızı’ gibi görenlere, yanında koruma olarak çalışanlara ve hatta Anadolu kulüplerinin eski amigolarına kadar çok saylıda kişi, Demirel’e son görevini yapmak için İslamköy’deydi. İzmir’den Harran’a kadar sabah saatleri itibariyle binlerce kişi İslamköy’e ulaşırken, Demirel için Bilecik’ten toprak getirenler de olduğu görüldü.

Bakmadan Geçme