İşçilerin Çifte Bayram Sevinci

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun karayolları çalışanlarıyla yaptığı toplantının ardından kadro vereceği açıklaması Vanlı taşeron işçiler tarafından sevinçle karşılandı.

Ankara Spor Salonu'nda dün yapılan "Karayolları İşçileri ile Buluşma Toplantısı"na katılmak üzere Van’dan 22 otobüsle Ankara'ya giden yaklaşık 800 işçi, aldıkları müjdeli haberin ardından kente döndü. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun karayolları çalışanlarıyla yaptığı toplantıya katılan ve toplantı sonrasında müjdeli haberi alan Vanlı taşeron işçiler, davul zurnalarla karşılandıkları kentte, sevinçlerini aileleri ve mesai arkadaşlarıyla paylaştı. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü bahçesinde davul zurnalarla karışlanan işçiler sevinçlerini kurban keserek ve halay çekerek kutladı.
Burada bir açıklamada bulunan Yol-İş 1 Nolu Şube Başkanı Salih Çalımlı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde çifte sevinç yaşadıklarını belirtti. Yıllarca köle gibi çalıştırılan taşeron işçilerin hak ettikleri kadroya geçirilmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Çalımlı, 2011 yılından itibaren zorlu bir sürece girdiklerini, bu sürecin mutlu bir sonla sonlandırılmasının haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. İşçilerin kadroya geçirilmesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yoğun çabası olduğuna değinen Çalımlı, "Başbakanımız 25 Mart'ta Türk-İş'i ziyaretinde taşeron işçilerin kadrolarının verilebileceğini söylemişti. Dün de Ankara Spor Salonu'nda yapılan toplantıda Başbakanımız net ifadelerle Türkiye genelinde 6 bin 417 taşeron işçinin kadrolarının en kısa zamanda verileceğinin sözünü dile getirdi" dedi.
Müjdeli haberin güzel bir tarafının da en çok kadro alan bölgenin Van olması olduğunu dile getiren Çalımlı, “Van, Muş, Bitlis ve Hakkari illerini kapsayan Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü olarak diğer illere göre daha şanslıyız. Çünkü verilen 6 bin 417 kadronun 885'ini bizim kardeşlerimiz aldı. Bu bizim için bir iftihar vesilesi. Arkadaşlarımızın dışında davası devam eden 95 kişinin de mücadelesini Yol-İş Sendikası olarak birlikte yürüteceğiz ve bu kardeşlerimizin de kadro alması için çaba göstereceğiz. Kadro alan kardeşlerimi kutluyorum. Allah bu mutluluğu sağlayan herkesten razı olsun" şeklinde konuştu.
Yıllarca zor şartlarda çalıştıklarını ve sonunda müjdeli haberi almanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden taşeron işçiler ise, Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere Yol-İş 1 Nolu Şube Başkanı Salih Çalımlı ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Bakmadan Geçme