İSA İTAH'TAN ÇÖZÜM SÜRECİ AÇIKLAMASI

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van İl Başkanı Musa İtah, Kürtlerin üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirdiğini belirterek, artık hükümetin adım atmasının zamanı olduğunu söyledi.
Parti binası önünde partililerle birlikte basın açıklaması yapan Musa İtah, çözüm sürecinin ikinci aşamasına girildiğini belirtti. Bu aşamanın Kürt tarafının attığı adımlardan sonra devletin ve hükümetin sorumluluklarını içeren bir aşama olduğunu savunan İtah, “Kürt tarafı üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmiştir. Artık hükümet adım atmalıdır” dedi.
Ana taleplerini de sıralayan İtah, “Ana talep, sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüdür. Tüm siyasiler serbest bırakılmalıdır. Karakol, baraj, HES yapımları derhal durdurulmalı, anadilde eğitim zaman kaybetmeden başlatılmalı, TMK ve antidemokratik yasalar derhal kaldırılmalı, koruculuk sistemi lağvedilmeli, kadına yönelik şiddete dönük tedbirler acilen alınmalı, failler cezalandırılmalı, sömürgeci politikalara son verilmeli, tüm halkımızı ve tüm ezilen, yok sayılan toplumsal kesimleri ‘Hükümeti adım at’ demeye çağırıyoruz. Bu sebeple yarın yapacağımız yürüyüşe tüm halkımızı bekliyoruz” diye konuştu.
Yapılan basın açıklamasının ardından grup, yarın düzenleyecekleri yürüyüşle ilgili bildiri dağıttı.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme